SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Erkeğe sezaryen yapmışlar!

Sivas polisinin operasyonunda gözaltına alınanların çoğu doktor ve hemşire...

|

Sivas’ta, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin 11 ilde eşzamanlı olarak başlattığı “Şifa 58” operasyonu kapsamında çoğu doktor ve hemşire 78 kişi gözaltına alındı. Olaya karışanlar arasında SSK bürokratlarının da bulunduğu öğrenilirken, yolsuzluk rakamının 30 milyon YTL civarında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan doktorlar, erkek hastalara sezaryen yapmak ve ölülere sahte reçete düzenleyerek menfaat sağlamakla suçlanıyor.
14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlandığı gün Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün 11 aydır devam eden takip ve incelemeleri sonucunda yolsuzluk şebekesi ortaya çıkarıldı. Ş.S.’nin başını çektiği çeteye dün sabah eş zamanlı olarak Sivas, İstanbul, Aydın, Kayseri, Tokat, Amasya, Malatya, Muğla, Ankara, Bolu ve Eskişehir’de saat 04.00’ten itibaren operasyon düzenlendi.
 Aralarında ilaç ve tıbbı malzeme firma çalışanlarının da yer aldığı zanlıların, yolsuzluk, devleti dolandırmak, suç işlemek için çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve tarihi geçmiş tıbbi malzemeleri piyasaya sürmekle suçlandıkları belirlendi. Zanlılarla birlikte piyasaya sürüldüğü belirlenen çok sayıda kullanma tarihi geçmiş tıbbi malzeme ele geçirildi. Yetkililer ölmüş kişiler adına rapor düzenlendiğini de ifade etti.

Kadına da prostat ameliyatı
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, operasyon sonucunda, 29 doktor, 4 hemşire, 3 SSK çalışanı ve 42 medikal firma yetkilisi olmak üzere toplam 78 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Dalmaz, suçun içeriğiyle ilgili olarak, “Medikal firmaların, özellikle bazı hastalarda kullanılmadığı halde kullanılmış gibi bunların fatura edilmesi, ilgili firmalarla doktorların reçete yazma ve ilaç temininde beraber çalışmaları, ilgili firma tarafından bunların çeşitli yerlere, gezilere veya başka promosyonlarla gönderilmesi gibi bu tür kalemler oluşturuyor” dedi.
 Erkeklere sezaryen ameliyatı yapılmış gibi gösterildiğini doğrulayan Dalmaz, “Kadına prostat ameliyatı yapıldığı, erkeğe ultrason çekildiği gibi şeyler olabilir” diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.