SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Erkekler doğallığı önemsiyor!

Son yıllarda göbek ve bel çevresine liposuction yaptıran erkekler, yüz gerdirme ve burun ameliyatlarında da kadınlarla yarışıyor.

|

Son yıllarda göbek ve bel çevresine liposuction yaptıran erkekler, yüz gerdirme ve burun ameliyatlarında da kadınlarla yarışıyor. Ancak en büyük korkuları feminen görünmek olan erkekler, estetikte doğallıktan yana.

Çamlıca Medicana Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölüm Direktörü Dr. Bahadır İmir, erkeklerin de kadınlar kadar doğallığa önem verdiklerini belirterek, göz çevresindeki kaz ayağı denilen kırışıklar, alın çizgileri ve mimik çizgileri için botox ve dolgu yaptırdığını söyledi. İmir, “Erkekler 25-35 yaş arasında burun, meme büyüklüğünün giderilmesi, kepçe kulak düzeltilmesi, 35-45 yaş arasında bel ve karın yağlarının alınması, botoks ve dolgu işlemleri, 45-55 yaş arasında ise göz kapağı estetiği, yüz germe ameliyatları, botoks ve dolgu işlemlerine rağbet gösteriyor. Kadınlar yüzlerinde çıkan ilk kırışıklıkta, erkeklerse bir gün aynaya bakıp da “Ne kadar yorgun görünüyorum, amma da çok kırışığım olmuş” dediklerinde bize geliyorlar” diyor.

En sık burun yaptırıyorlar

Türkiye’de kadında olduğu gibi erkekte de en sık yapılan estetik ameliyatının burun ameliyatı olduğunu söyleyen Dr. İmir, şunları söylüyor: “Aynı seans içinde hem daha kaliteli nefes alabilen hem de görüntüsel olarak daha yüzüne oturan bir burun sahibi olmak erkek hastalarımızı da cezbediyor. Göbek ve bel çevresinin liposuction yöntemiyle kalıcı olarak inceltilmesi de birçok yöntemi deneyip de sonuç alamayan erkekleri bizlere yönlendiriyor. Meme büyüklüğü nedeniyle sosyal sıkıntılar yaşayan hastalarımız da bu sorunu gidermek için başvuruyorlar. Yılların getirdiği yüz yıpranmasını tazelemek amacıyla göz kapağı estetiği, yüz germe veya gıdı düzeltme amacıyla da başvuran erkek hastalarımız mevcut. Erkek hastalar, estetik ameliyat öncesinde daha çok üzerinde yapılacak işlemin doğallık derecesi üzerinde duruyor, yani işlemin kendilerine feminen bir hava katma endişesi taşıyorlar.”

Ameliyat izini merak ediyorlar

Ameliyat izinin de erkeklerin kaygıları arasında ilk sıralarında yer aldığını kaydeden Dr. İmir, “Kadın hasta grubu ameliyat sonrası iyileşme sürecini çok merak ederken, erkek hasta grubu daha çok işin sonucunun kalitesini merak eder” dedi.

Erkek hasta grubunda botoksu göz kenarı (kaz ayağı), kaş arası (sinirlenme ifadesini veren bölge) ve alın bölgesi kırışıklıklarını yumuşatma veya giderme amacıyla yaptıklarını anlatan  Dr. İmir, dolgu işlemlerininse yanak, burun kenarından ağız kenarına inen çizgilerde ve gözaltı bölgelerinde daha sıklıkla uygulandığını belirtti. Dr. İmir şöyle devam etti:“Çene veya elmacık kemiği seviyelerinde dolgu amaçlı kalıcı protezleri de kullanıyoruz. Kozmetik amaçlı kullanımında botoksu yüzde cilde yapışık olan ve bu nedenle kasıldığında ciltte çizgilenme yaratan mimik kaslarını felç etmek amacıyla kullanıyoruz. Bu felç sadece yapılan kasta etkilidir ve 4-6 ayda geri döner.”

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.