SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ev hanımlarına söylememeniz gereken sözler

Ev hanımlarını evde oldukları için kıskanan ve onların yerinde olmak isteyen çok fazla kadın var.Fakat ev hanımlığı göründüğü kadar rahat ve kolay değil.

|

Çalışmak zorunda olan kadınlar genellikle ev kadınlarına özenmektedir. Ev hanımı olmak evin içinde oturmak değildir. Bulaşık, ütü, toz almak,evi süpürmek ve yemek yapmak başlı başına büyük işler arasında yer almaktadır. Birde ev hanımı olankadınların çocuğu varsa iş daha da karmaşık bir hal alır.

“Bütün gün boş zamanın var ne yapıyorsun?”

Bu soru çok tehlikeli bir sorudur. Özellikle ev hanımlarının sinirlenmesine neden olan en önemli soru budur.Evde olan kadınların işleri hiçbir zaman bitmemekle birlikte neredeyse 24 saat bile onlara yetmemektedir.

“Senin yerinde olmayı çok isterdim.”


Çalışan kadınların çalışmayan kadınlara en çok söylediği sözler arasındadır. Bir ay boyunca ev hanımlarıyla yer değiştirirlerse tekrar işlerine dönmek için can atabilirler.

“Ne zaman çalışmaya başlayacaksın?”

Bu soruda tehlikeli sorular arasında olabilir. Özellikle evlendikten sonra işten çıkan kadınlar genellikle iş bulamadıkları için ev hanımı olmaktadırlar.
Bir başka bakış açısıyla yaklaşacak olursanız, yeni doğum yapmış bir kadın bebeğiyle ilgilenmek istediği için işine birkaç sene ara vermek zorunda olabilir. Daha sonrasında ise işler daha da karmaşık bir hale gelebilir ve iş bulmakta zorlanabilirler.

“Çocuk olduğu için kendinizi kısıtlıyorsunuz.”

Çocuğu olan anneler bilir ki, çocuk sorumluluğu başka sorumluluk duygularına benzememektedir. Çocuğu olmayan kişilerse, onları evlerine bağlayan bir neden olmadığı için istediği zaman istediği yere kolayca gidebilmektedir. Özellikle çocukla ilgili konulara dikkat etmenizde fayda var. Bir de daha yeni doğum yaptıysa asla bu cümleyi arkadaşınıza kurmamanız tavsiye edilir.

“Kocanla para problemi yaşamıyor musun?”

Sorulan en sinir bozucu sorulardan biridir. Eğer para problemi yaşıyor olsalar bile bunu neden size söylesinler ki? Ev hanımlarına bu soruları sorarak onları kendinizden soğutmamanızı tavsiye ederiz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.