"Eve kapansam yaşayamazdım"
"Eve kapansam yaşayamazdım"
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, İstanbul gecelerinin vazgeçilmez ismi olmasının sırrını sonunda anlattı.
Renkli eğlencelere düşkünlüğüyle tanınan, kızı Zeynep ile eğlence mekanlarında sürekli boy gösteren Semra Hanım, tükenmek bilmeyen enerjisini, yaşama isteğine bağladı. "Eve kapansaydım yaşayamazdım," diyen Semra Özal eğlenceye düşkünlüğünün sırlarını Milliyet'e şöyle anlattı:
"Biz eğlenceyi seven bir aileyiz. Rahmetli Turgut Özal'la hemen her gece bir etkinliğe katılırdık. Kimi zaman bir konsere gider, kimi zaman gece kulubünde dostlarımızla eğlenirdik. O dönemde Turgut Bey beni gece gezmesi için zorlardı. Onun vefatından sonra büyük bir boşluğa düştüm. Ama sonra hayata tutundum. Tıpkı o yaşıyor gibi gezmeye başladım. Gittiğim her yerde sanki yanımda onu hissediyorum. Bazı geceler yalnız onun mezarını ziyaret ediyor, Turgut Bey'le sohbet ediyorum."
Tercih ettiği mekanlar
Özellikle Dedikodulu Meyhane'yi çok sevdiğini de itiraf eden Semra Özal, diğer sevdiği eğlence yerlerini ve bir gecesini nasıl geçirdiğini de şöyle anlattı:
"Berduş'u da beğeniyorum. Bir de Fatih Ürek'in program yaptığı yerleri tercih ediyorum. Oradaki gençlerle gençleşiyorum. Bir gecede en fazla iki duble içki içiyorum. Bu da daha çok viski oluyor. Sigara yerine bir ya da iki puro içiyorum. Çok geç olmadan da eve dönüyorum. Fotoğraflarım gazetelerde sık sık yayınlanınca her gece bir yere gidiyormuşum gibi yanlış bir izlenim doğuyor."
Evlilik kesinlikle yok
Bir sırrını da, "sürekli olumlu düşünmek ve her olaya iyimser yaklaşmak" olarak özetleyen Semra Özal, "Bu da insanın gücünü güç katıyor" diye konuştu.
Kesinlikle evlenmeyi düşünmediğini de belirten Özal, sözlerini, "Ben torun, torba sahibi kadınım. Geniş bir ailem var. Eğlenmeyi seviyor olmam evlenmeyi istediğim anlamına gelmez. Bu tür dedikodular beni çok üzüyor" diyerek bitirdi.