SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Facebook’tan ihbar oğluna kavuşturdu

Babasının kaçırdığı 8 yaşındaki çocuğunu arayan Selma Ünlü’nün Facebook’ta kurduğu gruba gelen bir ihbar anne ile oğlunun hasretini sona erdirdi

|

Emekli kameraman ve set asistanı baba Atalay Sütçü, velayeti annesine verilen 8 yaşındaki oğlu Kutay’ı 49 gün önce okul çıkışında kaçırdı. Baba ve çocuk bir gün içerisinde sırra kadem bastı. Bir dedektif gibi iz sürüp, oğlunu arayan sınıf öğretmeni anne Selma Ünlü ise polis aracılığıyla yaptığı baskın ve alınan tutuklama kararları sonuç vermeyince, son çare olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir sayfa açtı ve gelen bir ihbarla oğluna yeniden kavuştu.
Oğlunun nasıl kaçırıldığını ve 49 günün nasıl geçtiğini Milliyet’e anlatan anne Ünlü, eşiyle 12 yıl evli kaldıklarını ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle üç yıl kadar önce boşanmaya karar verdiklerini söyledi. Ünlü, “Boşanmamız Kutay’ın velayet sorunu nedeniyle 2.5 yıl sürdü. Temmuz ayında boşandık. Velayet bende kaldı, hâkim ayda iki kez, bir gün görme hakkı verdi babasına. Ama ben her cuma günü verip, pazar gecesi geri alıyordum, oğlumu babasından hiç saklamadım” dedi. Geçen 6 Kasım’da öğretmen olduğu okulda öğrenci olan oğlunu babasına teslim eden Ünlü, daha sonra yaşananları şöyle anlattı:

Dolapta buldu
“Eski eşim oğlumu geri getirmedi. Evine gittik, komşular ‘Geçen salı günü taşındılar’ dedi. Polise gittik, yakalama emri çıktı. Meğer bir komşu şüphelenmiş, nakliye firmasının telefonunu almış; Antalya’da bir adres verdiler. Polise gittim, baskın yapıldı ama evde değillerdi, sonra da gelmediler. Biz de Facebook’ta bir grup kurduk. ‘Eziyete son verin. Anneden çocuk ayrılmaz’ diye mesaj yayımladım. Gruba katılanların sayısı giderek arttı. Sonunda Facebook’tan bir ihbar geldi: ‘Gözünü aç, Sungurlu’ya bak’ diyordu. Erkek kardeşinin kayınpederleri Çorum Sungurlu’da yaşıyor. Polislerle gittik. Eve girdik, oğlumun kendisini bir odaya girerken gördüm. Odaya koştum, giysilerini gördüm. Giysi dolabını açtım, bir baktım oğlum orada oturmuş. ‘Burada bekle’ demişler, korkmuş. Çocuğum yanımda, artık çok mutluyuz.”

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.