SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gebe alageyik köpek kurbanı

Polonezköy’deki parka geçen hafta bırakılan geyiklerden biri köpekler tarafından parçalandı

|

Polenezköy’deki tabiat parkına geçen hafta bırakılan alageyiklerden biri ölü bulundu. Etrafı tellerle örülü 1500 hektarlık özel alanda oluşturulan Geyik ve Karaca Üretim Çiftliği’nde yaşayan hamile geyiğin, alana kamyonla bırakılan köpekler tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
Konuyla ilgili çiftlikte inceleme yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, belediyeleri suçlayarak, “Maalesef bir takım kendini bilmezler ya da belediyeler, özel olarak oluşturulmuş bu alana dışarıdan köpek atıyorlar. Bunların bir kısmı da kırma kurt. Kurtlar yiyecek bir şey bulamayınca sürü halinde geyiklere saldırıyorlar. Burada 39 geyik vardı ama saldırı ile maalesef bir geyik öldü geriye 38 geyiğimiz kaldı. Bu geyik de bir ay sonra doğuracaktı. Yavrusu ile beraber öldü. Buna çok üzüldük” dedi.
Belediye ve vatandaşlardan alana köpek bırakmamaları yönünde ricada bulunan Birpınar, çiftlikte hedeflerinin 200 geyiğin yetiştirilmesi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bunları koruyup kollamak sadece Çevre ve Orman Bakanlığı’nın değil hepimizin görevi. Çocukların geyikleri  canlı canlı görmesini sağlamak için burayı oluşturduk. Halkımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, benzer olayı görenler bizleri, polis ya da jandarmayı arayarak ikaz etsinler.”
Çiftliğin gönüllü bakıcılığını yapan Antoni Vilkoşevski ise duydukları köpek sesi üzerine geldikleri çiftlikte köpeklerin geyiği öldürdüğünü gördüklerini söyledi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.