SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Geç müdahale iddiası

İzmir’de 200 hektar ormanlık alanı yok eden yangına geç müdahale edildiği iddia edildi

|

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Çiçekliköy’de önceki gün çıkan yangında 200 hektarlık kızılçam ormanı ve makilik alan kül olurken alan kara bir örtüye büründü. İlk tespitlere göre yol kenarındaki otlardan ormana sıçradığı belirlenen yangına geç müdahale edildiği iddia edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır da tüm ekiplerin büyük fedakârlıkla çalıştığını belirterek, eleştirinin çok üzücü olduğunu söyledi. Orman Genel Müdürlüğü’nün 40 uçak ve helikopterinden 20’si ile havadan; 500 işçi, 50 mühendis ve 100 iş makinesiyle de karadan alevlere müdahale edilen yangın yaklaşık bin sortinin ardından 4 saatte güçlükle kontrol altına alınabildi. Kentin üzerini yoğun duman kaplarken bölgeye en yakın EVKA 3 semtinde oturanlar büyük panik yaşadı. Bölgedeki BOTAŞ’a ait doğalgaz borularının alevlerden etkilenmemesi olası bir faciayı önledi.
Evka 3 Semti’nde hayat dün normale dönerken semt sakinlerinden Hakan Memiş, “İtfaiyeyi aramamıza rağmen gelmedi. Hortumlarla, kovalarla müdahale etmeye çalıştık” dedi. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, “Muhtemelen yoldan geçen birinin neden olduğu bir kıvılcım, rüzgârla birleşerek yangına neden oldu” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.