SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gece Plağı (Diş Gıcırdatma Aparatı) Nedir, Nasıl Kullanılır? Gece Plağı Ne İşe Yarar?

Farklı sebeplerden dolayı dişlerin koruma altına alınabilmesi için günümüzde gece plağı kullanılır. Uzman doktor kontrolünde hastaya verilen bu yapı, adından da anlaşılacağı üzere gece kullanılır. Peki gece plağı (diş gıcırdatma aparatı) nedir, nasıl kullanılır? Gece plağı ne işe yarar? İşte bu yapı hakkında merak edilenler.

|

Gece plağı diğer bir ismiyle diş gıcırdatma aparatı olarak bilinir. Dişin başta mine bölgesi olmak üzere birçok farklı kısmının korunması noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder.

 

 Gece Plağı (Diş Gıcırdatma Aparatı) Nedir?

 Uyurken çenenin sıkılması veya diş gıcırdatma sorunu karşısında, dişlerde meydana gelecek aşınma ya da çene bozulmasını önlemek için tasarlanmış plağa gece plağı denir. Özel bir ağız plağı olarak öne çıkan diş gıcırdatma aparatı, geceleri bilinçsiz bir şekilde dişlere verilecek hatayı önemli oranda engeller. O yüzden bu tür sorunlarla karşı karşıya kalan kişiler için önemli bir aparat olarak öne çıkıyor.

 

 Gece Plağı Nasıl Kullanılır?

 Diş hekimine başvuru gerçekleştirdikten sonra hekim tarafından öncelikle çene ve diş yapısı incelenir. Daha sonra kişinin ağız yapısına uygun şekilde ağız plağı oluşturulur. Böylece gece uyurken takılan ağız plağı dişlerin birbirine sürtmesini engeller. Her gece yatarken kullanmak dişlerin sağlıklı kalmasına imkan verir. Ancak her bireyin ağız ve diş yapısı değişkenlik gösterdiği için, mutlaka uzman bir doktor kontrolünde bu aparatları kullanmak çok önemlidir.

 

 Gece Plağı Ne İşe Yarar?

 Özellikle geceleri uyurken dişleri konusunda sorunlar yaşayan pek çok kişi için, gece plağı önemli bir aparattır. Bu konuda internet üzerinden de oldukça fazla araştırma yapılmakta ve bilgi alınmaya çalışılmaktadır.

 

 - Gece plağı uyurken dişlerin sürtmesini engeller.

 - Dişlerdeki gıcırdama sorunun önüne geçer.

 - Özellikle çenenin sıkılmasını engeller. Böylece ağız yapısı ve dişler korumuş olur.

 - Diş yapısı ve çene yapısının bozulmasının önüne geçer.

 

 Bu gibi faydaları nedeniyle günümüzde pek çok kişinin kullandığı aparatlar içerisinde yer almaktadır. Bilinçsiz bir şekilde gece uyurken çene sıkılması ve dişlerini gıcırdatılması, ilgili bölgede ciddi sorunlar yaratabiliyor. Bunun önüne geçmek için ise diş gıcırdatma aparatı diş hekimleri tarafından verilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.