SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gençleştiren tarifler

Mucizevi küre devam..

|



     

     

     Kırışıklık Kürü, ardından da çok satan 'Perricone Reçetesi' kitaplarının yazarı Dr. Nicholas Perricone, balığı 'harika protein kaynağı, olağanüstü anti-aging yiyeceği' olarak nitelendiriyor. Balığın, içerdiği yağ ve yağ asitleriyle gençleştirme etkilerine sahip olduğunu vurgulayan Perricone, proteinin hücre onarımını sağlamak için tüm öğünlerde bulunmasını öneriyor. Ve ekliyor: "Anti-aging diyetine hastalar genellikle haftada 2-3 kez balık yiyerek başlar. Ciltlerindeki hızlı gelişmeyi gördüklerinde balık tüketimlerini haftada 5-7 defaya çıkarırlar. Haftada 7 kez balık yemeyi planlamalısınız (haftada en az 5 kez somon)."
     
     Mükemmel bir cilt için
     Özellikle de somonun antioksidan (vücuttaki zararlı maddelerin gelişimini durduran) madde DMAE (Dimethylaminoethanol) içerdiğine işaret eden Perricone, bu maddeyi de 'yüzü sıkı ve diri tutan, mükemmel cilt formu sağlayan büyülü silah' olarak görüyor. Ciltte sarkmayı önlediğini vurguluyor.
     
     Hafif zeytinyağı ile...
     Balığın gençleştirici etkisinin, içerdiği Omega-3 yağ asitlerinden kaynaklandığını da belirterek, soğuk su balıklarının (somon, uskumru vs.) en yüksek düzeyde Omega-3 yağ asidine sahip olduğunu belirtiyor.
     Taze, dondurulmuş, konserve veya füme... Hangi balığı ya da deniz ürününü seçerseniz seçin Perricone'un vurguladığı en önemli nokta, balığın hafif zeytinyağı sürülerek pişirilmesi ve sarmısak, soğan, limon suyu, domatesle tatlandırılması.
     
     Ne kadar yağlı balık, o kadar Omega 3
•  Çok yağlı balıklar: Somon, uskumru, ton, ringa, hamsi.
•  Orta yağlı balıklar: Pisibalığı, kefal, lüfer, kılıçbalığı.
•  Az yağlı balıklar: Morina, kayabalığı, köpekbalığı, dilbalığı, deniz levreği, mezgit.
     (Balık ne kadar fazla yağlıysa o kadar çok Omega 3 barındırır.)
     
     Siyah fasulye çorbası (4-6 kişilik)
     Malzemeler:
•  Çeyrek nescafe fincanı zeytinyağı
•  Yarım fincan doğranmış soğan
•  Yarım orta boy doğranmış yeşil dolmalık biber
•  1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
•  4 diş kıyılmış sarmısak
•  1.5 litre az tuzlu tavuk suyu
•  150 gram kuru siyah fasulye (geceden ıslatılmış)
•  Yarım çay kaşığı kekik
•  Yarım çay kaşığı kimyon
     Yapılışı: Yağı büyük bir çorba tenceresinde orta ateşte ısıtın. Soğan, yeşil biber, maydanoz ve sarmısağı ekleyip 6 dakika pişirin. Tavuk suyu, siyah fasulye, kekik ve kimyonu ekleyin. Kaynama noktasına getirin. Isıyı düşürün ve çorbayı 55 dakika, fasulyeler yumuşayana kadar hafif hafif pişirdikten sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Çorbanın yarısını bir kerede 2 kâse olmak üzere blander'da ya da robotta düşük hızda püre yapın. Püreyi tencereye geri dökün, kalan çorbaya karıştırın. Isınana kadar düşük ısıda karıştırın.
     
     Sote ıspanak (4 kişilik)
     Malzemeler:
•  1 kilo taze ıspanak
•  1 yemek kaşığı zeytinyağı
•  1 diş ezilmiş sarmısak
•  Yarım limon suyu, istenirse kırmızı biber
     Yapılışı: Yağı tavada kızdırın. Sarmısağı ekleyin ve kısa süre pişirin. Ispanağı ekleyin, üstünü kapatın ve 1 - 2 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra taze sıkılmış limon suyunu ekleyin, üzerine kırmızı biberi serpin.
     
     Not:
     Brokoli ve diğer yeşil sebzelerle de olabilir.
     
     8. GÜN
     Günün egzersizi: Aerobik
     Kahvaltı:
     2 dilim jambon ya da hindi pastırması
     Yarım nescafe fincanı az yağlı peynir
     Yarım tabak yaban mersini (yoksa çilek, böğürtlen, ahududu)
     Çay ya da su
     Öğle:
     90-120 gram ton balığı
     Yarım kap mercimek çorbası
     Doğranmış domates ve kırmızı soğanlı marul salatası (zeytinyağı ve limon suyu eklenmiş)
     Çay
     Öğleden sonra:
     60 gram füme somon
     Bir dilim (5 santimlik) kantalup kavunu
     Akşam:
     Sarmısak ve maydanoz ile 180 gram somon (veya alabalık, uskumru, ton)
     Yarım kâse nohutlu, 1 salatalık, 1 kırmızı biber, 3 kereviz sapı, 1 fincan çeri (minik) domates, 2 yemek kaşığı doğranmış kırmızı soğan, 2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 6 siyah zeytin, 60 gram ufalanmış beyaz peynir, 2 yemek kaşığı zeytinyağlı salata (4 kişilik)
     Yarım kap pişmiş yeşil fasulye
     Su ya da yeşil çay
     Yatmadan önce:
     2 dilim hindi göğsü
     4 yeşil zeytin
     1 elma
     
     9. GÜN
     Günün egzersizi: Ağırlık çalışması
     Kahvaltı:
     3-4 yumurta beyazı ve bir sarısıyla yapılmış omlet (istenirse birkaç dilim mantar eklenebilir)
     Yarım kâse yulaf ezmesi
     3 fındık
     Çay ya da su
     Öğle
     60 gram ton balığı
     Yarım tabak fasulye salatası
     Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra
     120 gram füme somon
     4 siyah zeytin
     3 hindiba sapı
     Akşam:
     180 gr. ızgara somon
     Yarım kâse siyah fasulye çorbası
     Marul salatası (zeytinyağlı ve limonlu)
     Yarım kâse küçük taneli meyve (kiraz, vişne, erik, çilek, böğürtlen)
     Su ya da yeşil çay
     Yatmadan önce
     Bir dilim az yağlı peynir
     Yarım kâse çilek
     4 fındık
     
     10. GÜN
     Günün egzersizi: Aerobik
     Kahvaltı:
     2 dilim hindi pastırması
     1 kâse sade yoğurt
     Yarım kâse çilek
     3 badem
     Çay ya da su
     Öğle:
     120-180 gram ızgara tavuk
     Yarım kâse sebze çorbası
     Domatesli yeşil salata
     Bir dilim (5 santimlik) kantalup kavunu
     Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra:
     1 katı pişmiş yumurta
     Bir dilim kantalup kavunu
     4 badem
     Akşam:
     180 gram ızgara dil balığı (yerine somon, alabalık, sardalye, uskumru, ton olabilir)
     Yarım kâse barbunya ya da soya fasulyesi ile hazırlanan yeşil salata (zeytinyağlı, limonlu)
     Sote ıspanak
     Su ya da çay
     Yatmadan önce:
     2 dilim tavuk ya da hindi göğsü
     4 fındık
     1 küçük şeftali
     
     11. GÜN
     Günün egzersizi: Ağırlık çalışması
     Kahvaltı:
     120 gram füme somon
     90 gram sade yoğurt
     1 dilim domates
     Çeyrek kantalup kavunu
     Çay ya da su
     Öğle yemeği:
     180 gram somon (ya da konserve yengeç eti 1 çorba kaşığı mayonezle)
     Yarım kâse mercimek çorbası
     Marul salatası (zeytinyağlı ve limonlu)
     Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra:
     1 katı yumurta
     4 çeri (minik) domates
     4 fındık
     Akşam:
     160 gram fırında pişmiş tavuk göğsü
     Yarım kâse mercimek çorbası
     Yarım tabak ızgara patlıcan (dilimlenmiş domates, 1 çorba kaşığı rende parmesan peyniriyle)
     Su ya da yeşil çay
     Yatmadan önce:
     Bir dilim az yağlı
     Yarım tabak yaban mersini (çilek, böğürtlen, kiraz, vişne olabilir)
     4 fındık
     
     12. GÜN
     Günün egzersizi: Aerobik
     Kahvaltı:
     Çırpılıp yağda pişmiş yumurta (3 yumurta beyazı ve 1 sarı) ile küçük doğranmış soğan ve yeşil dolmalık biber
     2 dilim hindi pastırması
     Bir dilim (5 santimlik) kantalup kavunu
     Çay ya da su
     Öğle
     90-150 gram tavuk salatası (kırmızı soğan, kereviz, 1 çorba kaşığı zeytinyağlı, limonlu)
     Domates
     1 kâse tavuk-sebze çorbası
     Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra:
     Yarım kâse sade yoğurt
     Yarım kâse yaban mersini
     1 çay kaşığı kıyılmış badem
     Akşam:
     180 gram ızgara somon
     Marul, avokado ve domates salatası (zeytinyağlı ve limonlu)
     Izgara kabak ve mantar
     Su ya da yeşil çay
     Yatmadan önce:
     60 gram ton balığıyla soğan, kereviz, biberli salata (hardal katılabilir)
     4 badem, 1 armut
     
     13. GÜN
     Günün egzersizi: Aerobik
     Kahvaltı:
     60-120 gram füme somon
     Yarım kâse sade yoğurt
     1 çorba kaşığı doğranmış ceviz
     Yarım kâse yaban mersini
     Çay ya da su
     Öğle:
     Izgara tavuk göğsü (1 çay kaşığı zeytinyağı ve limon suyu, 1 diş sarmısak ve 1 yemek kaşığı doğranmış maydanozla terbiye yapılarak)
     Yarım kâse fasulye eklenmiş yeşil salata
     Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra:
     1 sert pişmiş yumurta
     Bir dilim kantalup kavunu
     4 fındık
     Akşam:
     180 gram ton balığı
     Yarım tabak ızgara kabak, patlıcan, biber (çok az zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı parmesan peyniriyle)
     Domates salçası
     Su ya da yeşil çay
     Yatma zamanı:
     2 dilim hindi göğsü
     4 yeşil zeytin
     4 çeri domates
     
     14. GÜN
     Günün egzersizi: Yok
     Kahvaltı
     3-4 yumurta beyazı 1 sarı ve birkaç dilim taze mantarla yapılmış omlet
     Yarım kâse yavaş pişmiş yulaf ezmesi
     1 çay kaşığı badem
     Bir dilim kantalup kavunu
     Çay ya da su
     Öğle:
     90-120 gram ton balığı
     Marul, yarım tabak kuru fasulye, çeyrek kâse ufalanmış beyaz peynir, 4 çeri domates ve bir dilim kırmızı soğanla yapılmış salata (zeytinyağlı, limonlu)
     Su ya da yeşil çay
     Öğleden sonra:
     1 dilim hindi göğsü
     4 fındık
     Bir dilim kantalup kavunu
     Akşam
     4 büyük karides ızgara ya da soğan ve çeri (minik) domatesle şişe geçirilip fırında pişmiş mantar
     Yarım kâse siyah fasulye çorbası
     Marul salatası (zeytinyağlı ve limonlu)
     Su ya da yeşil çay
     Yatmadan önce:
     Bir dilim az yağlı peynir
     4 badem
     Yarım armut
     
     NOT: Dün de 7 gününü verdiğimiz, 14 günlük diyeti başa dönerek tekrarlayın; 28 günlük kürü tamamlayın.
     BİTTİ
     


YAŞAM


Avrupa'ya Türk müziği damgası
En önemli silahınız balık!
'Yaşargil' piyangosu Nazlı ve Ayşe'ye vurdu
Elemterefiş kem gözlere şiş
Zikzak çizdi 8 kişi öldü!
Kaplumbağa bile işkence mağduru...
Babalara uygulamalı hamilelik dersleri

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.