SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gerginlik artıyor

Gerginlik artıyor

|


Ekinoks / HAKAN KIRKOĞLU

       Hafta sonuna doğru gökyüzünün görünümü yavaş değişirken bize yeni trendler de getiriyor. Duygusal karşılaşmalarda yoğunluğun artacağı bir döneme doğru giriyoruz. 16’sında Oğlak burcunda yaşanacak olan dolunay aynı zamanda bir Ay tutulması ile eşleşirken günlük yaşamdaki enerjimizin hızlı değişimler ve çalkantılar yaratacağını söyleyebiliriz. Bugün sabah saatlerinde Yay burcundaki Ay’ın Satürn’le yaptığı huzursuz açı (150 derece), sorumluluklardan kaçamayacağımızı ve eğer aşırı özgürlük yanlısı davranırsak bunun sonuçlarına da katlanmamız gerekeceğini söylüyor. Bu saatlerde duygusal enerjiler çok rahat akmıyor. Öğleden sonra ise Ay’ın Oğlak burcuna geçmesi ile günlük atmosfer bir miktar daha donuk ve neşeden uzak görünebilir. Cuma günü olmasına karşın yapılacak çok şey var diyebilir, kendimizi sorumluluklara daha yakın hissedebiliriz. Akşam saatlerinde Ay’ın Venüs ve Jüpiter’le yaptığı açılar havayı bir miktar yumuşatsa da, kendimizi gevşetmek ve hafta sonuna hazırlık yapmakta hâlâ hazırlıksız olduğumuzu hissedebiliriz. Güneş ve Ay’ın karşıt burçlarda olduğu bugünlerde ikili ilişkilerde artan bir gerginlik görmek mümkün.

       İNSAN BİR PROGRAM DEĞİLDİR
       Bazen bakıyorsunuz Astroloji sanki insanları önceden hazırlanmış bir program, otomatik işleyen bir makine gibi sunulmaya çalışılıyor. Aslında tam tersine kendi gelişim çizgisini kucaklayacak güvene sahip bir fenomendir. Astrolojiyi, keşfe çıktığınız yerin bir haritası olarak görebilirsiniz, ama haritayı doğru biçimde kullanmak sizin elinizdedir. Aynı haritaya sahip farklı kişiler aynı yolları takip etmeyeceklerdir. Bu hayatı kendimiz şekillendirirken aslında sürekli bir yanılma, öğrenme ve sindirme sürecinden geçiyoruz. Aksini düşünmek evrenin en yaratıcı varlıkları olan bizleri küçümsemek olurdu. Böylesine kaderci bir yaklaşım içinde kendi haritalarında büyük zorluklar taşıyan kişiler ne yapmalıydılar? Dikkat ederseniz haritalarında zorlayıcı öğeler taşıyan kişiler hedeflerine yaklaşabilirlerken böylesine negatif, tıpkı eski bilimin varsaydığı mekanik bir kader makinesi olarak görenler oldukça yanlış bir tablo ortaya koyuyorlar. Astroloji bizi bize empoze eden değil, bize yansıtabilen değerli bir bilgidir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.