SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Göz ardı etmeniz gereken sağlıklı beslenme efsaneleri

Beyaz gıdaların kilo alımına neden olabileceğini ya da kalbiniz için peynirin zarar verebileceğini hiç duydunuz mu? Bunun gibi göz ardı etmeniz gereken sağlıklı beslenme efsanelerini paylaşıyoruz…

|

Doğru bildiğimiz yanlışlar ile beslenmemize dikkat etmeden yaşıyoruz. Bu yanlışlar sağlığımıza zarar verebilir. Bunun için besin tüketiminde dikkat etmeniz gereken şeyler nelerdir?

Peynir kalp sağlığı için zararlıdır

Özellikle sürülebilir krem peynirler kalp sağlığı açısından zararlıdır. Peynir protein, kalsiyum, çinko, fosfor, magnezyum, A, B2, K2 ve B12 vitamini gibi değerli bir besin kaynağıdır ancak günlük 40 gramdan fazla tüketilen peynir kalp hastalığının gelişme ihtimalini şaşırtıcı derecede azaltabilir.

Beslenme uzmanlarına göre, peynir zengin besin profiline sahiptir, özellikle kalp hastalığında vücudun korunmasına yardımcı olan K2 vitaminini içerir ancak bunu doğru oranda tüketmek gerekiyor.

Küçük öğünler metabolizmayı yavaşlatır

Zayıf ve ince insanlar sık sık ve düzenli yemek yediklerini söylerler. Ancak uzmanlara göre, metabolizmanın devam etmesi için her iki saatte bir yemek yememiz gerektiğini bir efsanedir.

Her saat yemek yiyen ya da günün belirli saatlerinde yemek yemenin kilo kaybı üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Aslında düzenli atıştırma, vücudumuzun gerçek ihtiyaçlarına göre tüketirsek kilo alımını teşvik edebilir.

Beyaz gıdaların kilo üzerindeki etkileri

Fazla şeker ve rafine edilmiş karbonhidratların sağlığımızı olumsuz yönde etkilediği evrensel bir gerçek olsa da uzmanlara göre, bunları tamamen yasaklamanız doğru değildir.

Beslenme uzmanları, soğan, pırasa ve karnabahar gibi birçok beyaz gıdaların sağlık için gerekli olan değerli besin maddeleri, lif ve prebiyotik destek sağladığını da söylüyor. Ayrıca, patates ve makarna yemek, vücudumuzun gerçekten ihtiyaç duyduğu miktardan fazlasını yemediğimiz takdirde, kilo vermemize engel olmaz.

Isınan zeytinyağı zarar vermez

Sızma zeytinyağı sağlığınız için en faydalısıdır. Zeytinyağı zengin antioksidan ve anti-inflamatuar özellikler sahiptir. Zeytinyağının yüksek antioksidan içeriği, yağın oksitlenmeye karşı korunmasını sağlar ve pişirme sırasında güvenli bir yağ haline gelir. Uzmanlara göre, zeytinyağı ile pişen yemeklerin diğer yağlara göre daha fazla fayda sağladığı söyleniyor.

Meyvelerin sindirimi

Hangi meyve olursa olsun meyve midenizde sindirilir. Karın mideden ince bağırsağa geçerken gıdayı parçalar. Aşırı yemek yemek sindirim sürecini ve gıdaların geçişini yavaşlatabilir ancak yemekten sonra meyve yemek meyvenin midede sindirilemeyeceği anlamına gelmez.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.