SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Güneydoğu çıkarması

Güneydoğu çıkarması

|

KANAL D'de yayınlanan Şahane Pazar programı ve tiyatro sahnesinde sergiledikleri "Boynuz Kulağı Geçer" adlı oyunla ilgi gören Behzat - Süheyl Uygur, kültür alanındaki çabalarını Güneydoğu'ya kaydırmak istiyor.
Oyunlarını ilk etapta Güneydoğu'daki turnede sergilemeyi planladıklarını ve kendi alanlarında büyük bir rekor kırdıklarını belirten Behzat Uygur, "Oyunumuzu yaklaşık bin kez sergiledik. Televizyonda seyircinin gösterdiği ilgi tiyatroya da yansıyor" diye konuştu.
Turne için gelen teklifleri değerlendirdiklerini anımsatan Süheyl Uygur da şu görüşleri dile getirdi:
"Birkaç yerden teklif geldi. Bunlar içinde ciddi olanları değerlendireceğiz. Oyunumuzu Gaziantep'e kadar götürdük. Şimdi buradan öteye geçmek istiyoruz. Bölge halkının, bugün gülmeye herkesten daha fazla ihtiyacı var. Elbette yiyecek ve barınma gibi problemler her şeyden önemli, ancak biz tüm sıkıntıların aşılmasında sanatın etkili olacağı inancındayız."
Uygur kardeşler, Güneydoğu'da bu tür etkinliklerin daha rahat yapılması için kültür merkezlerine ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Bu nedenle en kısa sürede tüm sanatçıların birlik yaparak bu tür merkezler açmasından yana olan iki kardeş, böyle bir girişime maddi ve manevi destek vereceklerini belirtiyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.