Hamburger de Türk icadı çıktı
Bu yıl 100. yaşını dolduran hamburger, Orta Asyalı Türk ve Moğol kavimlerinin buluşu
axyas022.jpg Hamburgerin kökeni ABDNİN İllionois eyaletine bağlı Morris kentinde bulunan R-Palace adlı restoranın sahibi Jim Standlee, "Premium Ethyl" adı verilen 2 kilogramlık hamburgeri yemeye hazırlanıyor. Hamburgerde, bir kiloluk sığır köftesi, dört yaprak marul, soğan ve turşu bulunuyor. Efsaneye göre, Amerikanın popüler barbekü yiyeceği olan hamburgerin kökeni, Orta Asyada yaşayan Türk ve Moğol kavimlerinin, atlarının eğerlerinin altına koydukları ve burada kendi ısısıyla pişen kıyılmış etlere dayanıyor. HAMBURGER adı da, ABDye 19. yüzyıl sonunda Hamburgdan göç eden Almanların sandviç ekmeği arasında yedikleri bifteğe "Hamburgdan gelen" anlamında "hamburger" demesinden kaynaklanıyor. Hamburger, ilk kez 1904te St. Louis kentindeki Dünya Fuarında bugünkü haline benzer bir şekilde görücüye çıkmıştı. Bu yıl 100. yaşını kutlayacak olan hamburger, daha uzun yıllar fast food dükkânlarının bir numaralı yiyeceği olacağa benziyor. İlk kez Dünya Fuarında