SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hareketli gökyüzü

Hareketli gökyüzü

|


       Bugün, çok sayıda değişiklik ve açı bir arada meydana gelmekte. Merkür bugün çok erken saatlerde Başak burcundan çıkıp Terazi’ye yerleşmiş olacak. Aynı zamanda Merkür, Satürn’le, Venüs ise Plüton ile son derece rahat açılar oluşturuyor. Öyle gözüküyorki, çok hareketli ve canlı bir gün geçirebiliriz. Merkür’ün böylesine hassas bir dereceden geçmesi (Öncü burçların ilk dereceleri Astroloji’de hep ön plandadır) günün iletişim ve hareket açısından özel bir önem taşıdığını göstermekte. Terazi burcundaki Merkür görüş ayrılıklarını uzlaştırmamıza yardımcı olacaktır. Bugün öğle saatlerinde Güneş ve Ay arasında üçgen gibi akıcı, sorunsuz bir açı oluşmakta (13:26). Bu saatlerde yaratıcı girişimlerin rahatça ilerleyebileceğini söyleyebilirdik. Ama Ay’ın Satürn’le olan 135 derecelik ikinci derecedeki zorlayıcı açısı, bu yorumu yaparken sorumluluklardan ve belki de engellemelerden kolayca sıyrılamayacağımızı ve bir miktar özenli olmamız gerektiğine de işaret ediyor. Özellikle akşam saatlerinde sosyal ilişkilerden yana olumlu bir titreşimle karşı karşıyayız. Venüs-Jüpiter üçgeni hayatın keyfine bakabileceğimizi gösterirken, Venüs-Plüton altmışı, arkadaşlıklardan çok şey öğrenebileceğimizi göstermekte. Kısaca günün ikinci yarısında ilişkilerde olumlu şeyler yakalayabiliriz.

       ASTROLOJİ’DE İKİZLER
       İkizler derken, birkaç dakika ara ile doğmuş gerçek ikizlerden söz ediyorum, burçtan değil. Nasıl oluyor da yakın zamanlarda doğan ikizler birbirinden farklı özellikler gösterebiliyorlar; seçimleri ve psikolojik eğilimleri birbirine zıt olabiliyor, sorusu birçoğumuzun aklını çeler. Bazı astrologlar buna birkaç dakikalık farkın bile haritayı değiştirdiğini söylerek yanıt verir. Ama gerçek bu değildir. Son günlerde rastladığım bir örnekte, haritada yükselen burç sadece bir derece değişiyordu, ama gezegenlerin ev pozisyonlarında ve yaptıkları açılarda hiç de kıyas edilebilecek bir farklılık oluşmamıştı. Ama bu ikizler bile yine birbirlerinden farklı davranış kalıplarına girecekler. Astrolojinin çok temel, ama hep göz ardı edilen bir özelliği vardır; haritadan kişiye değil, kişiden haritaya gidilmesi zorunluluğu... Astrolog, yorum yaparken haritaya bakarak kişiyi kendi yorumu ile sınırlayamaz; aksine, kişinin kendi haritasını nasıl kullanacağı onun kendi iradesindedir. Eğer bu çok basit ama hep göz ardı edilen yönde bakarsanız, ikizlerin de neden birbirlerine zıt karakterler geliştirebildiklerini görebilirsiniz. İkizlerin çoğunda, çocukların kendi kişiliklerini ayırt edebilmek için böyle bir psikolojik sürece girdikleri görülmektedir.




© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.