SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hastalık Belirtileri Nelerdir? Hangi Belirtiler Hangi Hastalığa İşaret Ediyor?

Günümüzde birçok hastalık türü ortaya çıkmıştır ve bazı hastalıklar sıklıkla görülmektedir. Bu hastalıklara çözüm bulmak için öncelikle hangi hastalığın sizde görüldüğünü bilmeniz gereklidir. Bunun yolu ise hastalık belirtilerini bilmektir. Bunun yolu ise hastalık belirtileridir. Hastalık belirtileri nelerdir? Hangi belirtiler hangi hastalığa işaret ediyor? İşte, tüm detaylar.

|

Birçok hastalık türü vardır ve bazı hastalıklar oldukça yaygındır. Hastalıkların türü ise hastalık belirtisi ile belirlenmektedir. Belirtilerden yola çıkarak hangi hastalığı geçirdiğinizi bulabilirsiniz. 

 

 Hastalık Belirtileri Nelerdir? 

  • Ciltte kuruluk
  • Kaşıntı ve yanma hissi y
  • Burun tıkanıklığı ve baş ağrısı 
  • Boğaz gıcıklığı ve boğazda hafif ağrı 
  • Yorgunluk, yalnızlık ve içe kapanıklık
  • Baş dönmesi, kulak çınlaması ve bünyenin zayıf düşmesi
  • Eklem yerlerinde ağrı

 

 Hangi Belirtiler Hangi Hastalığa İşaret Ediyor?

 Hastalık Belirtileri: Ciltte kuruluk olarak zaman zaman yanma hissi görülmektedir. Ayrıca saçlarda kepek ve deride pullanma olmaktadır. Bu belirtilerim işaret ettiği hastalık ise egzamadır.

 Egzama: Egzama hastalığı günümüzde sıkça görülen ve keyif kaçıran bir hastalıktır. Özellikle stresli kişilerde daha çok görülmektedir. Ayrıca genetik ve yapısal faktörlerde egzamaya neden olabilir. 

 Hastalık Belirtileri: Burun tıkanıklığı olduktan sonra başınız hızla ağrımaktadır. Nefes almanız ise azalarak burnunuz iyice kapanır. Bunun sonucunda ise baş ağrısı ve yüzde şişkinlik hissi görülebilir. Bu hastalığın adı sinüzit hastalığıdır. 

 Sinüzit: Burun çevresinde yer alan sinüsler şişerek iltihap toplamaktadır. Nefes almanızı zorlaştıran ve başınızı ağrıtan bir durum olarak sinüzit karşınıza çıkmaktadır. 

 Hastalık Belirtileri: Boğaz bölgesinde gıcıklık yaşanarak yutkunmada zorluk çekilmektedir. Boğazın gıcıklanması ile başlayan durum boğaz ağrısına kadar gidebilir. 

 Faranjit: Özellikle acı ve baharatlı yiyecekleri tüketenlerde sıklıkla görülen bir hastalıktır. Boğazın sürekli gıcıklandığı ve kimi zaman boğaz kuruluğuna yol açan bir hastalıktır.

 Hastalık Belirtileri: Kişi kendini sıklıkla yalnız hisseder ve yaptığı hiçbir şeyden zevk almaz.

 Depresyon: İş kaygısı, geçim sıkıntısı, sınav kaygısı ve daha birçok durum depresyona neden olmaktadır. Depresyon geçiren kişilerin bu durumu atlatması uzun sürebilir.

 Hastalık Belirtileri: Baş dönmesi, kulak çınlaması, vücud direncinin düşmesi, ağız kenarında çatlaklar oluşması gibi nedenler kansızlık (anemi) hastalığını işaret etmektedir.

 Kansızlık (anemi): Yaygın bir hastalık olan anemi birçok kişide görülmektedir. Özellikle demir eksikliği ile ortaya çıkan ve bünyeyi güçsüz bırakan bir hastalıktır. 

 Hastalık Belirtileri: Ağrı, şişlik, eklem yerlerinde hareketsizlik, kalp sorunları ve sinir sisteminde görülen değişiklikler romatizma habercisidir.

 Romatizma: Bu hastalıkta vücudun hareket kabiliyeti kısıtlanır ve eklem yerlerinde ağrı meydana gelir. Özellikle kas ve iskelet yapısında değişiklikler görülmektedir. 




© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.