SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hastanın gözünden Alzheimer teşhisi

ABD’de yapılan bir araştırmada elde edilen bulgular, Alzheimer hastalığının göz muayenesiyle erken teşhis edilebileceğini gösterdi.

|

30’lu yaşlarda sıklıkla Alzheimer belirtileri gösteren down sendromlu kişiler üstünde yapılan çalışmalar, beyindeki “amiloid” proteininin hastalığın erken safhalarında gözde de bir tür tortu bıraktığını ortaya çıkardı. Alzheimer’ın erken teşhis ve tedavisinde önemli rol oynayabilecek bu buluş ışığında, ABD’nin Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi doktoru Lee Goldstein ve ekibi sıradan hastalarda da proteinin teşhis edilmesini sağlayacak bir göz tarayıcısı geliştirmeye çalışıyor. Araştırmalarda başarılı olunduğu takdirde hastalık 40’lı yaşlarda teşhis edilip, ilerlemeden gerekli önlemler alınabilecek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.