SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Havuç Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Havuç tohumunun nasıl ve ne zaman ekildiği sebze seven kişiler tarafından araştırılan konular arasındadır. Özellikle birçok kişi tarafından sevilmesinden dolayı havuç merak edilen sebzelerden biridir. Bu bakımdan siz de havuç tohumunun nasıl ve ne zaman ekildiğini öğrenebilir buna göre evde ekmeyi deneyebilirsiniz. Havuç tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kaç günde çimlenir merak edilen tüm detayları derledik.

|


Havuç, genellikle ilkbahar, sonbahar ya da yaz aylarında ekilmesi gereken sebzelerden biridir. Havucun ekilirken derinliğinin 2 cm olması ve sıralar üzerindeki mesafenin de en fazla 10 cm olması gerekir. Sıraların arasında 25 cm bırakmak da oldukça önemlidir.

Havuç Tohumu Nasıl ve Ne Zaman Ekilir?

Havuç tohumunu ekmeden önce toprak ısısının uygun olması gerekir. Havuç tohumu güneşi sevdiğinden buna göre bir konum ayarlanması gerekir. Havuç tohumunu ekerken çift dikim yapmak maliyeti azaltacağı için çift dikim daha doğru olabilir. Havuç dikerken sıralar üzerine mesafenin 5 ile 10 cm arası, sıralar arası mesafenin de 25 ile 35 cm arası ayarlanması gerekir. Havuç tohumu dikildikten sonra mutlaka can suyu vermek gerekir.

Havuç Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Havuç tohumu ekildikten 9-10 gün sonra çimlenmeye başlar. 2-3 günde bir sulamak yeterlidir. Suyu çok fazla sevmediğinden toprağın nemli olması havuç tohumu için yeterli olur. Toprağın sürekli olarak nemli olması daha hızlı bir büyüme sağlar.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.