SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hindi Ne Yer, Nasıl Beslenir? Hindilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Hindi, kapalı alanda besleniyorsa, arpa, mısır, buğday, kepek hamuru yer. Açık alana çıkabiliyorsa; taze otlar ve böcekleri yer. Bu nedenle hem bahçelerdeki zararlılar ve böceklerle protein gereksinimi sağlamaktadır. Hindi güçlü ve uzun ömürlü bir hayvandır. Kümes hayvanları arasında bakımı daha zor olan hindi ne yer, nasıl beslenir detayları ile derledik.

|

Hindi, ot ve böceklerle beslendiği gibi kapalı alanlarda yemle de beslenebilir. Lezzetli eti ve uygun fiyatıyla tercih edilir. Hindi sülün ailesinden bir kümes hayvanıdır. Sonbahardan yılbaşı için beslenmesi artırılan hindi buğday, arpa, mısır ve kepek hamuru yer. 

 Hindi Ne Yer, Nasıl Beslenir? 

 Hindi kümes hayvanları gibi endüstriyel yem yiyebildiği gibi arpa, buğday mısırı da çok severe ve yer. Açık alana bırakılırsa ot, börtü böcekle kolaylıkla beslenebilir. Hindi kümesleri sıklıkla dezenfekte edilmelidir. Suluk ve yemlikleri tazyikli suyla yıkanmalı dezenfektasyonu ihmal edilmemelidir. Hindi az sayıda yumurta yapmaktadır. Bunu da gizli yerlerde yapar ve kuluçkaya yatar. Sağlıklı yavrular alabilmek için anne hindi bakımı ihmal edilmemelidir.

 Hindilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Hindilerin en çok sevdiği besinler, ot ve böceklerdir. Yani canlı yem çok severler. Bazı kümes hayvanlarının yemediği yiyecekleri bile severek yerler. Kapalı ortamlarda beslenen hindiler ise arpa, buğday, kepek hamuru ve mısırı çok severler. Parlak siyah beyaz tüyleri olan hindiler yüksek boyludur. Kırmızı ete alternatif olarak tercih edilen hindiler kolay yetiştirilir ve hindi eti uygun fiyata satılmaktadır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.