SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hortum 2 bin ağacı kokten söktü

ESKİŞEHİR’DE şiddetli fırtına ve hortum Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda yaklaşık 2 bin ağaca zarar verdi

|

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hızı saatte 95 kilometreye kadar ulaşan fırtınanın ardından oluşan hortumun Kırka’ya bağlı Erikli köyü yakınlarında ormanlık alandaki ağaçlara zarar verdiğini bildirdi. Yetkililer, fırtına ve hortumdan zarar gören yaklaşık 2 bin çam ağacının bazılarının kökünden söküldüğünü, bazılarının da ortadan ikiye bölündüğünü belirtti. Ağaçların zarar gördüğü ormanlık alanda incelemelerde bulunan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, “Sert kışların olduğu bazı yıllarda ‘kar kırığı’ denilen bu tür olaylar olabiliyor. Ancak, Haziranda böyle bir afetle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu kadar kuvvetli ve yıkıcı hortum bölgemizde görülen bir şey değil. Gözlerimize inanamadık” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.