SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Huntington Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Huntington Tedavisi Nasıl Yapılır?

Günümüzde anlamı bilinmeyen birçok kelime olduğunu söylemek mümkündür. Bu kelimeler içerisinde özellikle de ne anlama geldiği bilinmeyen birçok hastalık olduğu bilinmektedir. Huntington hastalığı da son zamanlarda sıklıkla duyulsa bile ne anlama geldiği birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Huntington hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Huntington tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

|

 

 

 Huntington hastalığı, birçok kişi tarafından bilinen bir hastalık değildir. HH olarak da bilinmekte olan hastalık bir beyin rahatsızlığını ifade etmek için kullanılmaktadır. 

 

 Huntington Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? 

 

 Huntington hastalığı, kronik bir beyin rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Beyinde bulunan sinir hücrelerinin zaman içerisinde yıpranması ile meydana çıkmakta olan bir rahatsızlıktır. Genel olarak 30 ve 50 yaşlarında bulunan kişiler de görülmekte olan bir hastalık olduğunu söylemek de mümkündür. 

 

 Hafıza kaybı, depresyon, yutma güçlüğü, cinsel problemler, düşmeler ve uyku bozuklukları gibi belirtileri bulunmaktadır. 

 

 Huntington Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

 Günümüzde bu hastalığın durdurucu ve yavaşlatıcı bir etkisi bulunmamaktadır. Bazı belirtileri azaltıcı ilaçlar bulunsa bile tam olarak tedavi etmeye yönelik bir ilaç bulunmamaktadır. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.