SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İlişkilerinizi güçlendirin

İlişkilerinizi güçlendirin

|


       Dünün olaylı gökyüzü bugün yavaş yavaş yerine oturuyor, ama bunun için en azından öğleden sonraya kadar beklememiz gerekiyor. Zira Güneş'in hem Jüpiter, hem de Plüton ile olan kare açısının etkisi devam etmekte. Böylesine dinamik ve olay yaratıcı bir gökyüzü altında hiçbir şeyin sakince yerine oturabileceğini sanmamalıyız. Jüpiter - Plüton karşıt açısı kendisini değişik alanlarda göstermeye devam edecektir. Karşıt açılar her zaman bir uzlaşı arayışını ve sonuca varma sürecini gösterirler. Bu açı altında kendi inançlarımızı ve dünya görüşümüzü başkaları üzerine empoze etmeye çalışabilir, hatta fanatikçe davranabiliriz. Kuşkusuz bu dünyada bir sağduyu arayışı ve güç savaşı olarak ortaya çıkabilir. Jüpiter'in ekonomi ile ilgisini de göz ardı etmemeliyiz. Söz konusu karşıt açı global ekonomilerden gelen güçlü sinyaller olabileceği için dünya borsalarını da dalgalandırabilir. Özellikle sürmekte olan birleşme ve yeniden yapılanma trendi içinde bu açı, yaşanan zorlukları da sembolize edecektir.
       Bugün akşamüzeri saatlerinde Ay - Uranüs karesi var. Bu açı altında beklenmeyeni bekleyebilir, sürpriz gelişmelere şaşırmamalıyız. Duygusal açıdan da ani gelişmeler ve iniş çıkışlar yaşamak mümkün. Bu durum ev hayatımızı da ilgilendirebilir. Neyse ki, Venüs - Neptün uyumu akşam saatlerine romantizm eklerken sosyal hayatımızda tatmin olabileceğimiz saatler de var bugün.

       Önemli Not:
       Eğer yükselen burcunuzu biliyorsanız, ona ait notu da okumalısınız. Burada yazılanlar son derece genel karakterde olduğundan kendi gökharitanızda değişimleri ele almamaktadır.

İKİ ZODYAK VAR

       Bundan birkaç gün önce yine benzerlerini iyi bildiğim bir olayla karşılaştım. Astroloji hakkında soru soran bir kişi gezegenlerin gökyüzü pozisyonları ile astrolojik gökharitasındaki pozisyonlar arasında fark olduğunu söylüyordu. Kuşkusuz fark var; zira astroloji yıldız zodyakını (sidereal) değil, mevsime endeksli tropikal zodyakı kullanmaktadır (Batı Astrolojisi). Bu iki zodyak arasında ekinoksların kayması nedeniyle şu anda 26 dereceye yakın bir fark bulunmaktadır. Bu farka "aynamasa" adı verilir ve efemerislerde bunu aylık olarak görebilirsiniz. Aslına bakarsanız, sizi belki şaşırtabilir ama astrolojinin takımyıldızlarla hiçbir ilişkisi yoktur. Tropikal zodyak Güneş'in alçalım (deklinasyon) döngüsünde Güney'den Kuzey'e geçtiği 0 derece noktasını, 0 derece Koç burcu olarak alır ve gökyüzünü (360 dereceyi) her biri 30 derece eşit olarak 12'ye böler. Takımyıldızların boylamları (longitude) ise farklılık gösterir, kimisi daha uzun, kimisi daha kısadır. Kısaca astroloji takımyıldızlarla değil, tropikal zodyakla ilgilidir. Nitekim takımyıldızlar fiktif (zahiri, görünen) sınıflandırmalardır. Bu konu tüm astroloji öğrencilerini ilgilendirmekte. Ne kadar basit olsa da bu tür sorularla karşılaşınca şaşıran arkadaşlarımızın astroloji bilgilerini astronomi ile sağlamlaştırmaları gerekiyor. Konu ile ilgili olarak Astroloji Birliği'nin seminerlerine katılabilir ve sertifika programına yazılabilirsiniz.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.