İmdat! Ben bir ev kadınıyım...
İmdat! Ben bir ev kadınıyım...
İSKOÇYA’NIN Glasgow Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı, ev işleri ile kadın ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi inceledi. Sonuç, ev işlerinin kadını moralsiz duruma getirdiği ve genel olarak yaşama bakışında umutsuzluk yarattığıydı. Ev işlerinin asıl etkisi depresif bir ruh hali yaratmasıydı.
Alışveriş pozitif etkili
ARAŞTIRMAYI gerçekleştiren ekibin başkanı Prof. Nanette Mutrie, günlük rutinler arasında bulunan alışveriş gibi bazı işlerin ise kadının ruh halini yumuşattığını, dinçlik kazandırdığını vurguladı ve "Bunların, diğerlerinin aksine depresyonu engelleyici bir etkileri var" dedi.
Kameralarla izlediler
MUTRIE, depresyon kameraları ile izledikleri kadınlarda, en büyük negatif etkiyi ev işleri sırasında tespit ettiklerini bildirdi. Çok ev işi yapanların ruh halinin daha bozuk olmasını da Mutrie, "Bu tür kadınların evlerinde bakmakla yükümlü oldukları daha çok insan olabilir" diye açıkladı.