SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İncirin Faydaları Nelerdir? Kuru ve Yaş İncir Neye İyi Gelir?

Sayısız faydaları ile epeyce tercih edilen incirin karaciğerden kadın hastalıklarına kadar yararı vardır. Taze veya yaş haliyle de tüketilebilen incirin kürü de faydalıdır. İçerisinde bulunan lifler, vitaminler, mineraller, antidoksanlar vücudu korumaya yardımcı olur. Birçok gıdaya göre, çok az miktarda yağ içermesi ile kalp hastalıklarına fayda sağlar. Diyet listesinden eksik edilmeyen incir kabızlık ve sindirim problemlerine yardımcı olur. İncirin faydaları nelerdir? diyorsanız “Kuru ve yaş incir neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.

|

İncir içerdiği vitamin, mineral ve liflerle yararlı besinler arasında yer alır. Kalp hastalıkları, sindirim problemleri, yüksek tansiyona iyi gelen incir yaş ve kuru halde de tüketilebilir. Pek çok şeye iyi gelen incirin içerisinde B3, B6, B2, K vitaminleri de bulunur.

İncirin faydaları saymakla bitmez. Yüksek oranda protein kaynağı olan incir içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hücrelerin de yenilenmesini sağlıyor.

Kuru İncirin Faydalar Nelerdir?


- Kuru incirin lif oranı yaş incire göre fazladır. Bu özelliği ile sindirim sağlığını korur ve hazımsızlığa iyi gelir.
- Çok iyi bir antioksidan kaynağı olduğu için kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatır. 
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Sodyum özelliği ile hipertansiyon hastalığına yakalanma riskini azaltır.
- Kuru incirin içindeki demir sayesinde vücudun demir ihtiyacını karşılamaktadır.
- Yıkıma uğramış olan hücrelerin vücuttan doğal yollar ile atılmasını sağlar.

Yaş İncirin Faydaları Nelerdir?


- İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve yağ oranın az olması ve kalsiyum oranının fazla olması sebebi ile kalp ve damar sağlığını korur ve damar sertleşmesinin önüne geçer.
- Kalp yağlanmasını engeller.
- Yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerin azaltması sebebi ile Alzheimer hastalığının riskini azaltmada etkilidir.
- Meme kanserini önlediği söylenmektedir.
- Menopoz döneminde olan kadınlar için ise hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemine ekstra bir savunma hattı ekler.
- İncir yaşlılık karşıtı bir meyvedir.
- Akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.
- İçinde bulunan magnezyum oranı ile saç köklerini besler ve saç derisini korur.
- K vitamini ve Kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğundan dolayı incir, kemik ve iskelet sağlığı için de çok önemli bir meyvedir. 
- İncir fazla lifli yapıya sahip olması nedeni ile bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırır. Kabızlık önleyici bir meyvedir.
- Tansiyonu düzenler.
- Hafıza güçlendirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Ciltte oluşan ölü derileri vücuttan atılmasına yardımcı olur.

İncir Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

- Alzheimer
- Kalp damar hastalıkları
- Kanserin yayılmasını önler
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Kemik erimelerini önler
- Astıma iyi gelir
- Bronşite iyi gelir
- Kabızlığa ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir
- Tansiyonu düzenler.
- Kansızlığa iyi gelir.

İncirin Sağlık İçin Yararları Nelerdir?

Türkiye genelinde çok fazla ilde yetişen incirin sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Hazmı kolaylaştıran incir içeriğindeki yüksek fosfor, kalsiyum ve mineraller sayesinde kemik ve diş sağlığını korumaktadır. Sindirimi de kolaylaştıran incir kanserden korur. Bu sayede kanserli hücrelerin büyümesi de önlenir. Müshil etkisi olan kuru incir ise doğru şekilde kullanıldığında pek çok sağlık problemini önleyebilir. Aynı zamanda incir çıban ve basur gibi rahatsızlıkları da önlemektedir.

 

İncir Tüketimi Zayıflatır mı?

İncirin içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hızlı bir şekilde kilo verilebilir. Özellikle obezite tedavisinde incir de kullanılmaktadır. İnsülin salınımını dengeleyen incir hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermeyi kolaylaştırır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.