SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İngiliz öğrencilerden ‘Ne mutlu Türküm diyene’

Didim’de eğitime başlayan 38 İngiliz öğrenci, ilk günde İstiklal Marşı ve öğrenci andını okudu. İngiliz öğrenciler, “Ne mutlu Türküm diyene” sözüyle andı bitirdi

|

Aydın’ın Didim ilçesine yerleşen İngiliz ailelerin çocukları, Türk çocuklarıyla birlikte okula başlamanın sevincini yaşadı.
Didim Valiler İlköğretim Okulu’nda eğitime başlayan ve değişik sınıflara dağıtılan 38 İngiliz öğrenci, okulun ilk gününde İstiklal Marşı ve öğrenci andını okudu.
“Ne mutlu Türküm diyene” sözüyle andı bitiren öğrenciler, daha sonra Türk arkadaşlarıyla sınıfları doldurdu. Törende Davis Bradley (11), Türk arkadaşıyla göndere Türk bayrağı çekti. Paige Clarke adlı öğrenci de Türk okulunda okumaktan büyük mutluluk duyduğunu, okulda Türkçesini geliştireceğini söyledi. Clarke, Didim’i çok sevdiğini ifade etti. 

Okula yardım ediyorlar
Kaymakamı Ali Katırcı, bütün öğrencilerin Türkçe eğitim aldığını, daha önceki yıllarda okula gelen İngiliz çocukların çok güzel Türkçe öğrendiğini söyledi.
İlçede 10 bine yakın İngiliz bulunduğunu belirten Katırcı, “Onların çocukları da burada, Türk okullarında eğitim görüyor” dedi.
Törende İngiliz öğrencilerin İstiklal Marşı’nı okuması sırasında çok duygulandığını söyleyen Katırcı şöyle devam etti: “Bu durum, İngiliz öğrencilerin okul ve ülkeyle bütünleştiğini gösteriyor.”
Okul Müdürü Mehmet Çoban da İngiliz ailelerin okula büyük yardımlar yaptığını söyledi. Çoban, İngiliz ailelerin zaman zaman kendi aralarında kermesler düzenlediğini ve gelirini okula bağışladığını belirtti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.