SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Istanbul Fashion Week Eylül 2011 - Mehtap Elaidi Defilesi

Istanbul Fashion Week kapsamında üçüncü günün son defilesi Mehtap Elaidi konsept sunumu Spoil'de yapıldı...

|

Istanbul Fashion Week kapsamında üçüncü günün son defilesi Mehtap Elaidi konsept sunumu Spoil'de yapıldı... 

Mehtap Elaidi, Ekim ayında Paris Moda Haftası'nda gerçekleştireceği defile ile tanıtacağı 'İstanbul Tılsımları' adlı 2012 İlkbahar – Yaz Koleksiyonu'nun konsept sunumunu, İstanbul Moda Haftası kapsamında gerçekleştirdi.

Uluslar arası basının katılımıyla gerçekleşecek davet için Elaidi, yaşadığı İstanbul'a yazmak istediği tılsımlardan yola çıkarak bir koleksiyon yarattı. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan dikilitaşların altında olduğuna inanılan çeşitli tılsımlardan bahsetmiş. Tılsımlar çeşitli ancak temel güdü İstanbul'u ve o zamanın sosyal ve kültürel değerlerini korumak olmuş. Mehtap Elaidi de, tasarımlarına bu tılsımlardan yola çıkıp farklı bir yorum getirerek koleksiyonunu hazırladı.

İstanbul'un çeşitli yerlerinde İstanbul'un ezberlenmiş değil, kanıksanmış değerlerini tercih eden tasarımcı; kontrast kabul edilen kırmızıyla pembeyi, yeşille turkuvazı ve siyahla beyazı, farklı desenlerle de biraraya getirerek kendi İstanbul'unu tanımladı.

Koleksiyon defilesini IFW'de sunan Elaidi, 1 Ekimde'de 11. yılına özel bir kutlamayla Paris'li moda severlerle buluşacak.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.