SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İşte patlamada yaşamını yitiren madenciler...

İşte patlamada yaşamını yitiren madenciler...

|





Ermenek yakınlarındaki Özsayın Madencilik'e ait kömür ocağında önceki akşam meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 10 madencinin de cesedi çıkarıldı.
Olaydan bir süre sonra işletmedeki kurtarma ekipleri üç cesede ulaşırken, yedi madencinin kömürleşen cesedini Zonguldak'tan gelen kurtarma ekibi 355 metre derinlikteki galeride buldu. Olayda ihmali görülen iki kişi gözaltına alınırken, Karaman Valisi İsmet Metin kömür ocağının nizamnamelerin tüm gereklerini yerine getirmediğini söyledi.

Helikopterle geldiler
Ermenek girişindeki ocakta önceki gün saat 18.00 sıralarında meydana gelen patlama sırasında ocakta bulunan 13 işçiden 3'ü kurtuldu; 10 işçi ise göçük altında kaldı. İlk çalışmalar sonucu üç kişinin cesedine ulaşılırken, Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda oluşturulan iki kurtarma ekibi dün saat 06.30'da helikopterle Ermenek'e ulaştı. 14 kişilik iki ekip, saatler süren çalışmalar sonunda 7 işçinin kömürleşen cesetlerine ulaştı.

Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı; ihmali görülen şirket yetkilisi Mahmut Yılmaz ile görevli mühendis Zeki Demir de gözaltına alındı.
Sağ kurtulan madencilerden Ahmet Doğan ve Hacı Mehmet Arı, şirket yetkililerini önlem almamakla suçlarken, Vali Metin, şu bilgiyi verdi:
"Bu ocakların çalışma prensipleriyle ilgili nizamnameler var. Fakat burası söz konusu nizamnamelerin tüm gerekleri yerine getirilerek açılmış bir ocak değil. Olayın o yönüyle savcılık ilgilenecek".

Eyüp Göker, Yusuf Şahin, Abdullah Şengül, Ali Başar, Hidayet Gürbüz, Ali Şenkal, Mustafa Aygün, Ahmet Bilgin, Sebahattin Ersoy ve Hasan Çelik.



YAŞAM


Bayramda hemşehrilik nöbetindeyiz!
Bu büyük aşkları 'engel' tanımadı
Kaza yapan tekne Boğaz'a gömüldü
İhmal öldürdü!
Aşırı karbonhidratta sakat doğum tehlikesi
Sabırsız ev sahibi kombiyi patlattı
Jackson'ın gizli aşk mektupları
Tony Blair 'The Simpsons'da
İstanbul'u 'sis' aldı...
İlaç kullanırken gıdaya dikkat!
Ağrı kesiciler böbreğe zarar
Ağırbaşlı olun çarpıcı giyinmeyin
Noel Baba suda

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.