SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İTÜ’den elektrikli minibüs

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi, 10-12 saniyede 75 kilometrelik hıza ulaşabilen, Türkiye’nin ilk elektrikli minibüsünü yaptı.

|

Toplu taşımacılıkta temiz çevre ve alternatif enerji gereksinimini karşılayan elektrikli minibüsün, 50 kilovat saatlik bataryalarla tam yüklüyken 150 kilometre/saat hıza erişebildiği ifade edildi. Minibüsün, 10-12 saniyede, saatte 75 kilometre hıza ulaşabilecek kadar seri ve hızlı bir araç olduğu, aracın 20 kişilik yolcu taşıma kapasitesinin olduğu kaydedildi. İTÜ’den yapılan açıklamada, kullanılan bataryaların 3 bin devir dolum ömrü olup, dolum süresinin şarj aleti ile 3-4 saat sürdüğü ifade edilerek, “Dolu batarya ile en fazla 120 kilometre mesafe alabilen minibüsün bu mesafede elektrik tüketim maliyeti ise 18-19 TL olarak değişiyor. Bu değerlere göre, elektrikli minibüsün dizel bir minibüs ile karşılaştırıldığında, enerji maliyeti 3’te birden daha aza geliyor” denildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.