SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kahve içmek için güzel bir sebep!

Araştırmacılara göre günde bir fincan kahve cilt kanseri riskini azaltıyor.

|

93.000 kadının katıldığı ve Avrupa Kanser Önleme Dergisi'nde yayınlanan araştırmada günde 1 fincan kafeinli kahve içenlerin melanom dışı cilt kanseri riskinin % 10 daha az olduğu gözlemlendi. Kahve tüketimi arttıkça (günde 6 fincan) riskin de azaldığı kaydedildi. Kafeinsiz kahvede aynı etki görülmedi.

Normal ölçülerde tüketilen kahve (günde 1-5 fincan) Alzheimer ve bunama riskini azaltmada yardımcı olabiliyor. Kahvedeki antioksidanlar beyin hücrelerindeki hasarı önlüyor ve bilişsel fonksiyonlarda kullanılan nörotransmitterlerin etkisini arttırıyor. Ön çalışmalar kahve tüketiminin artmasıyla bir çeşit beyin kanseri olan glioma riskinin azaldığını gösteriyor.

Bazı araştırmacılar kahvedeki bazı bileşiklerin DNA'yı yenileyen bir çeşit proteini harekete geçirdiğini de öne sürüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.