SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

KAN SULANDIRICI İLAÇ KULLANANLAR... BU BİLGİLER SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ !

KAN SULANDIRICI İLAÇ KULLANANLAR... BU BİLGİLER SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ !

|

Kan sulandırıcı ilaçlar ( coumadin - warfarin) kullanıyorsanız yeşil yapraklı sebzelerden kaçının . 

Pıhtılaşma önleyici , kan sulandırıcı ilaçlar ( coumadin - warfarin) kullanıyorsanız  özellikle yeşil yapraklı sebzelerden kaçının . Bu sebzeler  K vitamininden zengindir.

Aşırı miktarda K vitamini içeren gıdaların alınması warfarin etkisini engeller .K vitamini içeren gıdaların  tamamen diyetten çıkarılması çok zordur . Ancak beslenme  planınızda günlük K vitamini içeren besinleri sabitleyebilirseniz  ( örneğin hergün aynı miktarda kıvırcık salata yemek gibi ..) ilaç dozunu etkilemesini engelleyebilirsiniz. 

Yüksek doz K vitamini içeren besinler; lahana - pazı - maydanoz - semizotu - kıvırcık - marul - lablebi - karaciğer - yeşil çay - brokoli - brüksel lahanası - şalgam - şalgam suyu - balık yağı .

Orta düzeyde  K vitamini içeren besinler ; kuşkonmaz - karnabahar - peynir - bezelye - kahve - avokado 

Yoğurtta bulunan faydalı bakteriler ( probiyotikler ) barsaklarda K vitamini yapımını artırarak aynı etkiyi gösterirler. Bu sebeple kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin  bol yoğurt tüketmesi yada probiyotik destek kullanmaları sakıncalıdır. 

Diyetisyen Bahar DEMİRKIRAN


Çayda Alüminyum Riski

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.