SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Karnın Sol Tarafında Ağrı Neden Olur? Sol Alt Karın Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Karnın sol tarafı, vücudun pek çok organının bulunduğu alanı oluşturmaktadır. Bu bakımdan özellikle de sol alt karın ağrısı gibi son derece rahatsız eden durumun birçok farklı sebebi olabilir. Sizin için Karnın sol tarafında ağrı neden olur? Sol alt karın ağrısı hangi hastalıkların belirtisi olabilir konu başlıklarını tüm detaylarıyla birlikte derledik.

|

Karnın sol tarafında vücut için önemli görevler üstlenen pek çok iç organ bulunduğu için, bu kısımda ortaya çıkan ağrının pek çok farklı sebebinin varlığı söz konusu olabilir.

Karnın Sol Tarafında Ağrı Neden Olur?

Karnın sol tarafında pek çok organın varlığı söz konusudur. Bu bakımdan karnın sol tarafında çıkan ağrının sebepleri birden fazla etkenden kaynaklı olabilmektedir. Ortaya çıkan ve kişi için zaman zaman son derece sıkıntı veren bir tablo yaratan karının sol tarafında ağrı olmasının gerçek nedeninin bilmek ağrının tedavisi için çok daha hızlı sonuç alınması konusunda önemli bir yardımcı etkeni oluşturmaktadır.

Karnın sol tarafında ortaya çıkan ağrı, bu bölgede bulunmakta olan organ ve yapılardan kaynaklanıyor olabileceği gibi, karından uzakta olan organlardan dolayı da kaynaklanıyor olabilir. Karnın sol tarafında ortaya çıkan ağrının birden fazla sebebi olabilmektedir. Bundan dolayı endişeye kapılmak yerine gerekli tanın mümkün olan en kısa sürede konulabilmesi için uzman bir hekimden yardımı alınması oldukça önemli bir konudur.

Sol Alt Karın Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Sol alt karın ağrısının ortaya çıkmasında bazı hastalıkların varlığı son derece önemli bir faktörü oluşturabilmektedir. Karnın sol alt tarafında yer alan organların çoğu, üst kısımdaki organların devamı olsa da, tamamıyla farklı organlar da mevcuttur. Burada sol böbreğin alt kenarı, idrar torbasının bir kısmı, kalın bağırsağın bir kısmı, sol idrar yolu, zigmoid kolon, kadınlarda büyük kan damarları, sol tüp, sinirler ve yumurtalık bulunur.

Bu organların hepsi, karnın üst tarafında olduğu gibi deri ve kasla kaplı durumdadır. Ancak karın kısmında bulunmayan bir organ da karında ağrıya yol açabilmektedir. Organlarda ortaya çıkan bazı olumsuz durumlar ve hastalıklar kendisini karnın sol alt kısmında hissedilen ağrı olarak gösterebilmektedir. Bu kapsamda sol karın ağrısı şu hastalıkların belirtisi olabilir:

- Böbrek Enfeksiyonu,
- Abdominal Aort Anevrizması,
- Huzursuz bağırsak sendromu,
- Kadınlarda Gebelik,
- Yumurtalık kisti
- Pankreas Kanseri,
- Kolon Kanseri,
- Crohn hastalığı,
- Alt lob zatürresi,
- Enine Kolon Volvulusu,
- Rektus Kılıfı Hematomu,
- Bağırsak Daralması,
- Psoas Apsesi,
- Endometriyoz,
- Fıtık gibi çeşitli sağlık sorunlarının söz konusu olduğu kişilerde sol alt karın kısmında ağrı hissiyle kendisini gösterebilmektedir. Bu sebeple bir doktora danışmanın önemi oldukça büyük olabilmektedir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.