SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Katil tanıdık çıktı

Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak’ın oğlu Demokan Özkaynak’ı otopark tartışmasında öldüren Burhan Ataalp, 1.5 ay önce baba Özkaynak’la yemek yemiş

|

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesinde, araç park yeri yüzünden çıkan tartışmada tabancayla vurularak öldürülen 31 yaşındaki Demokan Özkaynak’ın katil zanlısı turizmci Burhan Ataalp, maktülün babası olan Marmaris Yacht Marin’in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak’la tanıştığı ortaya çıktı. Bilgin Özkaynak ile Burhan Ataalp 1.5 ay önce akşam yemeğinde bir araya gelmiş.
Yacht Marin’in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak’ın oğlu Demokan Özkaynak, cumartesi gecesi arkadaşı Levent Bakıray ile birlikte Uluslararası Gourmet Riders Festivali’ne katılmak üzere Marmaris’ten, Günlüklü Koyu’na gitti. Burada araç parkı yüzünden The Bay Otel’in sahibi turizmci Burhan Ataalp’ın korumasıyla tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce olaya Burhan Ataalp de karıştı ve silahlar çekildi.

‘Burhan Bey’i yakından tanırım’
Kavgada Demokan Özkaynak ve arkadaşı Levent Bakıray tabancayla açılan ateşle ağır yaralandı. Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Demokan Özkaynak, kurtarılamadı.
11-13 Haziran arasındaki Uluslararası Gourmet Riders Festivali’ni organize eden Marmaris Motor Kulübü’nün (MARMOK) Başkanı Güneş Karaçetin, cinayete akıl ediremediğini belirterek şunları anlattı:
“Festivali daha önce iki kez Datça’da ve bir kez de Marmaris’te düzenledik. Bu yıl farklı bir yer olması açısından Günlüklü Koyu’nu tercih ettik. Ben sponsor aramaya başladım. Bilgin Özkaynak’ın yanına gittim. Festivalin yapılacağı alanı söyledim. Burhan Bey’i yakından tanıdığını söyledi. Sponsor olmayı seve seve kabul etti. Hatta festivalden 1.5 ay önce Burhan Ataalp, Bilgin Bey ve eşi, ben ve eşim hep birlikte otelinde yemek yedik. Son derece güzel bir yemek oldu.”

Soyadını yeni değiştirdi
Bilgin Özkaynak’ın eşinin ilk kocasından olan Demokan Özkaynak’ın kısa süre önce “Eren” olan soyadını mahkeme kararıyla değiştirdiği, babasının işlerin bir bölümünü Demokan’a devrettiği öğrenildi.
Turizmci Burhan Ataalp’in ise DYP eski Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz’un dünürü olduğu belirtildi.

Genç işadamına İstanbul’da gözyaşı
Demokan Özkaynak’ın cenazesi önce uçakla İzmir’den İstanbul’a getirildi. Bostancı Kuloğlu Camii’ndeki cenaze törenine genç işadamının ailesi ile çok sayıda akrabası ve arkadaşları katıldı. Baba Bilgin Özkaynak taziyeleri kabul ederken, anne Filiz Özkaynak güçlükle ayakta durabildi. Demokan Özkaynak’ın nişanlısı Gül Sönmez’in de gözyaşları içinde geldiği cenaze törenine, MHP İstanbul Milletvekili Dursun Ali Torlak, oyuncu Oktay Kaynarca ve şarkıcı Metin Şentürk de katıldı. Özkaynak, Küçükbakkalköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.