SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kaynatılan sütün besin değeri azalıyor

Prof. Dr. Özer Kınık, kaynatılan sütün besin değerinde çok önemli kayıplar olduğunu söyledi.

|

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özer Kınık, kaynatılan sütün besin değerinde çok önemli kayıplar olduğunu söyledi.Kınık yaptığı açıklamada, Türkiye’de ‘sokak sütü’ olarak bilinen açık sütün bazı yerlerde hala kaynatılarak tüketildiğini ifade etti. Kınık, halk arasında kaynatılan sütün besin değerinin yüksek olduğuna dair yanlış bir inanış olduğunu belirterek, "Halkımızda açık sütü kaynattığımızda besin değeri açısından UHT ve pastörize sütten daha faydalı olduğuna dair yanlış bir inanış var. Fakat kaynatma tekniği ile zararlı mikroorganizmalar arındırılırken sütün başta suda çözünen vitaminler olmak üzere mineraller ve besin değerinde de çok önemli kayıplar gözlenmektedir" dedi.Kınık, araştırma sonuçlarına göre açık sütlerin içerisinde hamile kadınlarda düşüklere, zehirlenmelere, vereme, bulaşıcı hastalıklara, ishale ve zaman zaman da ölümlere sebep olabilen çok sayıda bakteri bulunduğunu sözlerine ekledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.