SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kiralık yat yolda kayboldu!

Atina’da kiralanan 16 metrelik yat kayboldu! Bodrum’da bir şirkete teslim edilmesi gereken yatın göçmen kaçakçılığında kullanılmak için çalınmış olabileceği belirtiliyor

|

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki bir marinadan 11 Şubat’ta iki kişi tarafından kiralanan 16 metrelik yelkenli yat kayıplara karıştı. Bir hafta sonra Bodrum’daki bir acenteye teslim edilmesi gereken yat, Ege ve Akdeniz’de aranıyor.
Yunan vatandaşı Marcos Palandrau (45) ile Dimitris Gallanis (43), 11 Şubat’ta Atina’daki Alimos Marina’dan 16 metre uzunluğundaki ve 4.5 metre genişliğindeki, iki direkli, charter tipi ‘Anne Fleur’ adlı yelkenli yatı kiraladı. Anlaşma gereği, yatın bir haftalık sürenin sonunda Bodrum’daki Yachtworks Limited Şirketi’ne teslim edileceği belirtildi. Ancak yat belirtilen süre içinde teslim edilmedi. Yatın GPS bağlantısının da kesilmiş olması üzerine, kaçırılması ve kaybolmuş olmasından şüphelenen şirket yetkilileri, ilgili makamlara başvurarak şikâyetçi oldu.
Yachtworks Limited Şirketi yetkilisi Yusuf Civelekoğlu, yatın Ege veya Akdeniz’de olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, “Yat kiralandı, ikinci günün ardından bir daha haber alınamadı. GPS kapatılmış. Ege’de birkaç gündür fırtına vardı. Ancak herhangi bir yardım sinyali de gönderilmemiş. Bu tür ortadan kaybolmalarda, yatın genellikle göçmen kaçakçılığında kullanılmak üzere çalınmış olabileceği aklımıza geliyor. Ancak her ihtimal üzerinde duruyoruz. 100 bin euro değerindeki yatın bulunması için Türk makamlarına müracaatta bulunduk” dedi. Civelekoğlu, Yunan şirketinin de yayın organlarına verdiği ilanlarla yatı aradığını kaydetti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.