SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kırmızı ve turuncu diyabeti önlüyor

Turuncu ve kırmızı meyveler ve sebzelerin içerisinde bulunan beta karotenin, genetik olarak diyabet riski taşıyan kişilerde önleyici etkisi olduğu belirtildi.

|

Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir ekip E vitamininin bir çeşidinin de diyabet riskini arttırdığını öne sürdü.

Araştırma çerçevesinde uzmanlar tip 2 diyabetle ilişkilendirilen gen çeşitlerini ve çeşitli besin maddelerinin kandaki seviyesini inceledi.

Hastalığa yatkınlık geni bulunan kişilerde beta karotenin tip 2 diyabeti önlediği, E vitamininin ise aksi şekilde etkilediği gözlemlendi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.