SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kokunuzun seks üzerindeki etkisi

Çoğumuz binlerce parfümün arasında, istediğimiz parfümü bulmaya çalışırken afrodizyak etkili parfüm isimleri ile karşı karşıya kalırız. Peki afrodizyak etkili parfümlerin seks hayatımızdaki etkisi nedir?

|

Parfümler, insanların koku alma duyularına erişerek farlı uyarılara sebep olurlar. Afrodizyak genel olarak hafif baharatlı ve şekerli kokular içerisinde barınır. İçinde farklılık sunan ve dikkat çeken notalar bulunduran parfümler, cinsel olarak partnerinizi uyarmanıza yardım eder.

Özellikle unisex, yani iki cinsiyetinde kullanabileceği, kokuların çok daha fazla afrodizyak içerdiği belirlenmiştir. Afrodizyak içeren parfümler diğer parfümlere göre 40 kat daha fazla etkili ve kalıcıdır.

'Afrodizyak' tanımı aşk ve güzellik tanrıçası olan Afrodit'ten gelir. Afrodizyak tüm cinsel uyarıcıları kapsayan genel bir kavramdır. Yunanca aphrodisiakon "afrodite ait" manasını taşır. 

Çiğ istiridye, ginseng, çikolata, kahve, bal ve mesir macunu gibi besinler de afrodizyak içerir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.