SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kola ve enerji içeceğinin dişlerinize etkisi

Bir diş doktoru yirmilik dişlerini kola ve enerji içeceğinde bekleterek oldukça sarsıcı bir deneye imza attı.

|

Dr. Tom Bierman'ın Figure 1 internet sitesinde paylaştığı fotoğraflar herkesi şoke etti. Amerikalı diş hekimi yeni enerji içeceklerinin her yedi tanesinden birinin alüminyum kutulara koymak için fazlasıyla aşındırıcı olduğunu iddia eden bir kitap okuduktan sonra "kutuya bunu yapıyorsa dişlerimize ne yapıyor?" diye düşündü ve ilginç deneyi yapmaya karar verdi.

34 yaşındaki Dr. Bierman, yirmilik dişlerinden bir tanesini popüler bir enerji içeceği kutusuna, ikincisini kolaya, üçüncüsünü diyet kolaya ve dördüncüsünü suya attı.

İki haftanın sonunda kolanın içindeki diş neredeyse simsiyahtı. Diyet koladaki kararmasa bile lekeliydi.

Ancak Bierman'ı en çok şaşırtan enerji içeceğinin etkisiydi. Enerji içeceğine atılan dişin bir kısmı pembe, bir kısmı da paslı bir renk almıştı. Asıl şoke edici olan ise kullanılan enerji içeceğinin şekersiz olması.

Hem kolada hem de enerji içeceğinde dişlerin ciddi erozyona uğradığını söyleyen diş hekimi, özellikle kuru bir ağıza sahip olanları uyardı. Tükürük bir nebze olsun asidi ve şekeri temizlemeye yardımcı oluyor.



Kaynak: Daily Mail

Duygu Bay / PembeNar

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.