SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Köpekler, 2 yaşındaki çocuk kadar zeki

Bir araştırma, ortalama bir köpeğin zihinsel becerilerinin, 2 yaşındaki bir çocuğunkiyle eşdeğer olduğunu ortaya koydu

|

KANADA’DAKİ British Columbia Üniversitesi profesörü ve köpek uzmanı Stanley Coren’in çalışmasına göre sıradan bir köpek, işaretler ve jestler dahil 165 kelime öğrenebiliyor. Bu da 2 yaşındaki bir çocuğun öğrenme kapasitesine denk geliyor. Daha zeki olan köpeklerin öğrendiği kelime sayısı ise 250’ye kadar çıkabiliyor. Coren’e göre köpekler, aritmetikten de anlıyor.

BİR paravanın arkasından art arda gösterilen iki ödül mamasını gören köpekler, paravan kaldırıldığında 1+1’in 2 ettiğini kolayca kavrayıp, iki adet mama bekliyor. 1+1=3 gibi yanlış sonuçlar gösterilen köpekler ise şaşkınlaşıyor. Yine aynı teste göre çoğu köpek beşe kadar sayabiliyor. Bu aritmetik becerileriyle köpekler, 3-4 yaşlarındaki çocukları bile geride bırakabiliyor.

IQ’su en yüksek köpek türleri şöyle:

1 Border collie
2 Kaniş
3 Alman kurdu
4 Golden retriever
5 Doberman
6 Shetland çoban köpeği
7 Labrador retriever

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.