SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Koryum Villus Örneklemesi (Cvs) Nedir, Nasıl Yapılır? Cvs'de Hangi Hastalıklar Çıkar?

Hamile olan insanlar bebeklerini dünyaya sağlıklı bir şekilde getirmek isterler. Bebeklerin bazı rahatsızlıkları anne karnındayken de öğrenmek mümkündür. Bu rahatsızlıkları öğrenmek için anne karnında ki bebeğe test yapılması gerekmektedir. Bu testlerden bir tanesi de CVS testidir. CVS testi nedir? CVS testi nasıl uygulanır? CVS testi ile hangi rahatsızlıklar öğrenilebilir? Sizler için CVS testi ile ilgili tüm detayları derledik.

|

CVS testi anne karnındaki bebeğin down sendromlu olup olmadığını öğrenmek için yapılmaktadır.

Koryum Villus Örneklemesi (CVS) Nedir?

Koryum villus örneklemesi ya da koryon villus biyopsisi olarak bilinen test hamilelik döneminde bebeklerin genetik rahatsızlıklarını öğrenmek için yapılmaktadır. CVS testi ile bebeğin kromozomları ve genetiği incelenebildiği için bebekte bir sorun var mı diye yapılmaktadır.

Koryum Villus Örneklemesi (CVS) Nasıl Yapılır?

CVS testi iki farklı şekilde uygulanabilmektedir. CVS testini transvajinal yöntem veya transabdominal yöntem olarak uygulanabilmektedir.

Transvajinal yöntem hamileliğin 9 ile 14’üncü haftaları arasında uygulanabilen bir yöntemdir. Transvajinal yöntemde ince bir tüp vajinanın ağzından sokulur ve plasentaya ulaştırılarak örnek parça alınması sağlanır.

Transabdominal yöntem hamileliğin 11. haftasında gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemde anne karnına iğne ile girilir. Karna giren iğne plasentaya ulaştırılır ve örnek parça alınması sağlanır.

CVS Hangi Hastalıkları Ortaya Çıkarır?

CVS testi anne karnındaki bebeğin kromozom yapısını incelemek ve genetik bir rahatsızlığının olup olmadığını anlamak için yapılmaktadır. CVS testi ilk başta anne karnındaki bebeğin down sendromlu olup olmadığını belli etmektedir. CVS testinde down sendromunun dışında Edward Patten sendromu, turner sendromu ve klinefer sendromu olup olmadığı da öğrenilmek için yapılmaktadır.

 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.