SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kraliçeye Türk kirazı

Kraliçeye Türk kirazı

|

ISPARTA'nın Uluborlu ilçesinde yetişen iriliği, kokusu ve tadıyla ünlü Napolyon Kirazı'nın ünü İngiltere'ye kadar ulaştı. Camerin Limited adlı İngiliz şirketinin Uluborlulu tüccarlardan son dört yılda tonlarca kiraz satın aldığı ve bir bölümünü Kraliçe 2. Elizabeth'in isteği üzerine Buckhingam Sarayı'na gönderdiği belirtildi. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Pancarcıoğlu da Geleneksel Uluborlu Kriz Şenliği sırasında Kraliçe Elizabeth'in 4 yıldır yörede yetişen ünlü kirazı beğenerek yediğini açıkladı.
Uluborlu Kiraz Şenliği'ne bu yıl da büyük katılım gerçekleşti. Şenliği milletvekilleri Aykon Doğan, Ömer Bilgin, Köy Hizmetleri Genel Müdürü Güner Saygılı, DSİ Genel Müdürü Doğan Altınbilek gibi isimler de izledi. 2 gün süren şenlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş konser verdi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.