SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

'Kültür turizmi için Patara'yı seçin'

Farklı amaçlarla tatile çıkanlara alternatif mekânlar listesi çıkaran İngiliz The Sunday Times gazetesi, Patara kumsalını "Avrupa'nın en iyi sahillerinden biri" sözleriyle tanıttı

|

axyas021.jpg İNGİLTERE'NİN önde gelen gazetelerinden The Sunday Times, Patara'yı okuyucularına Avrupa'nın en güzel sahillerinden biri olarak gösterdi. Gazete, Türkiye'nin gözde sahillerinden Patara'yı 'kültür turizmi arayan klasik tatilciler için ideal' olarak nitelendirdi. Apollo'nun doğum yeri eski Likya'ya yakınlığı nedeniyle Patara'da inşaat yasağı olduğunu hatırlatan gazete, "Bu, mülkiyet peşinde koşanlar için kötü, kültür avcıları içinse iyi haber" yorumunu yaptı. 10 dakikalık yürüyüş mesafesi içinde tarihi bazilika ve hamamların gezilebileceğini belirten gazete, "Patara'nın, Efes kadar muhteşem olmasa da kendine özgü bir atmosferi var. Tiyatronun en üst sırasına oturun. Güneş, Ege boyunca batarken, Odessa'nın geçtiğini gördüğünüze yemin edebilirsiniz" dedi. Gazete, bir bölümü Antalya, bir bölümü de Muğla'da yer alan Patara'nın su sporları, disko ve yöresel yiyecek açısından da zengin olduğunu belirtti. Güneşin batışını izleyin Düşük bütçeli tatil için en iyi yer: Sardunya Adası'ndaki Cala Sinzis sahili. Romantik tatil: Norveç'teki Utakleiv sahili.Vahşi yaşam meraklıları için: Portekiz Azorlar'daki Porto Pim.Su sporları için: Kanarya Adaları'ndan Lanzarote'deki Famara sahili.Ünlüleri görmek isteyenler için: Fransa'nın St. Tropez bölgesindeki Pampelonne.Gençlerin için en iyi yer: İspanya'daki Mar Menor.Çocuklar için ideal: Yunanistan'daki Gerakas.Gözlerden uzak bir tatil için: İskoçya'daki Sandwood Körfezi.Lüks tatil arayanlara: Fransa Cannes'daki Intercontinental Carlton. Her ihtiyaca göre bir sahil var!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.