SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kuşburnu Çayı Faydaları Nelerdir? Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen kuşburnunun kendi gibi çayı da sağlık için yararlı çaylardan bir tanesidir. İltihap söktürücü etkiye sahip olan kuşburnu çayı bu özelliği ile diz ağrısı ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçer. Adet söktürücü özellikte olduğu bilinen faydaları arasında yer alan kuşburnu çayı ayrıca kansızlığı da önler. Yüksek oranda C vitamini içeren kuşburnu çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuşburnu çayı nasıl yapılır? diyorsanız “Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.

|

Kendine özgü mayhoş bir tadı olan kuşburnu genellikle çay ve marmelat olarak tüketilmektedir. Yüksek oranda C vitamini içeren kuşburnu çayı bağışıklığı güçlendirir.

Kuşburnu bitkinin vücuda oldukça fazla faydaları bulunmaktadır. Kuşburnu çayı tüketimi oldukça yararlı olmakla birlikte tüketimi ve çayının yapılışı oldukça önemlidir. Mayhoş bir tadı olan kuşburnu yüzyıllardır faydalı olarak tüketilmektedir.

Kuşburnu Çayı Faydaları Nelerdir?

- Soğuk algınlığı, grip ve C vitamini eksikliği ile ortaya çıkan sorunlara iyi gelir.
- Magnezyum, demir, likopen, A, B, E, K gibi vitaminler bulundurur. Vücudun ihtiyaç duyduğu bu vitaminleri kuşburnu çayı ile karşılanabilir.
- Gözleri korur.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunmaktadır.
- Kansere karşı koruyucudur.
- Cildi güzelleştirir.
- Kabızlığı önler.
- Kötü kolesterolü düşürür.
- Eklem ağrılarını dindirir.
- Enfeksiyon oluşumunu engeller.
- Önemli bir antioksidandır. Bununla birlikte vücut içerisinde serbestçe dolaşabilen ve türlü türlü rahatsızlıklara ve yaşa bağlı hücre yıpranmalarına neden olan radikallerin, insan vücudundan uzaklaştırılmasına destek olmaktadır. Mide sorunlarının giderilmesi için kuşburnundan yararlanma mümkündür.
- Sindirimi kolaylaştırıcı içeriklere sahiptir.
- Vücuda enerji sağlar.
- Karaciğere iyi gelir.
- Kalp sağlığına iyi gelir.
- Stresi azaltır.
- Doğal ağrı kesici özelliği vardır.
- Böbrek taşı ile savaşır.
- Kilo kontrolünü sağlar.
- Beyin fonksiyonlarını güçlendirir.
- Akne ve egzama tedavisinde etkili olma özelliği bulunmaktadır.

 



Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?

- 5-6 adet kuşburnunu hafif ezerek çatlatın. Ardından bir bardak (200 ml) kaynar suda 10 dakika demleyin.

- Demlerken kapağını kapalı tutun.

- Uzun kaynatırsanız içeriğindeki C vitamini o kadar azaldığından, demleme süresini de uzatmayın.

- Yemeklerden 30 dakika sonra için. Kuşburnunun zengin vitamin ve minerallerinden tam anlamıyla faydalanabilmek için hazırladıktan sonra 5 dakika içinde tüketin.

Taze ve Kuru Kuşburnu Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl İçilir?

Kuru kuşburnu çayı yapımı için yarım litre kaynamış suyun içerisine 2 yemek kaşığı kuşburnu eklenir. 5 dakika kaynadıktan sonra ateşin üzerinden alınır. 10 dakika demlendikten sonra içilmeye hazır olur.

Taze kuşburnu yapılırken 10 dakika kaynatılması gereklidir. 10- 15 dakika demlendikten sonra içilmeye hazır olur. Kuşburnu çayı günde 2 kez tüketilebilir.

Kuşburnu Çayı Zayıflatır mı?

Kuşburnu çayının özellikle karın bölgesi yağları için etkili olabildiği söylenmektedir. Düzenli kuşburnu çayı tüketenlerde karın bölgesindeki yağlarda azalma olduğu gözlemlenmiştir.

Kuşburnu Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli?

Kuşburnu çayının günlük tüketim dozunun günde 2 fincan olması idealdir. Maksimum olarak günde 2 fincandan fazla içilmesi sağlık için zararlı olabilir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.