SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Meksika Fasulyesi Yemenin Faydaları Nelerdir?

Acı sosları ile ünlü olan Meksika mutfağı, dünyanın pek çok yerine yeni bir lezzeti tanıtmayı başarmıştır. Meksika fasulyesi ismi ile de bilinen kırmızı renkli fasulye, birbirinden yemeklerde ve salatalarda kullanılıyor. Bakliyatın her türüne ve farklı lezzetlere açık olan kişiler Meksika fasulyesinin faydalarından da yararlanıyor. Meksika fasulyesi yemenin faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

|

Bilimsel ismi "Phaseolus vulgaris" olarak bilinen mor ya da kırmızı fasulye Meksika'da çok kullanıldığı için Meksika fasulyesi olarak da biliniyor. İçinde antioksidan maddesi bulunduğu için likopen fazla olduğundan bu renge sahip olmuştur.

Meksika Fasulyesi Yemenin Faydaları Nelerdir?

Yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sorunu olanlar ya da diyet yapmak isteyenler için ideal bir besindir. Düzenli bir şekilde tüketildiği zaman vücudun gün içinde ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Aynı zamanda et tüketmek istemeyenlerin de bol miktarda Meksika fasulyesi tüketilmesi öneriliyor. Metabolizmanın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Vücudun ihtiyacı olan magnezyum oranının karşılanmasını sağlar. Kemik ağrılarını önemli ölçüde azaltarak vücuttaki asidik oranı dengelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda kemik gelişimini de destekler. Bu nedenle de uzmanlar hamile ve çocukların da Meksika fasulyesini tüketmesini tavsiye ediyor. Özellikle de kadınların yaşadığı hormonal dengesizliği önler.

Yoğun iş temposu ya da sağlıksız beslenme nedeni ile kan hücrelerinde azalma yaşanabilir. Bu durumda ise, kan basıncı düşer. Bu da ciddi hastalıklara neden olabilir. Meksika fasulyesi, düzenli tüketildiği zaman kan sorunlarını en aza indirir. Aynı zamanda kronik tansiyonu olan kişiler içinde oldukça ideal bir besindir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.