SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yosunun Maskesinin Faydaları

Adını sıkça duyduğumuz Yosun Maskesi yine çok yaygınlaşmaya başladı. Gratis ve Watsons'larda hazır maskelerini bulabilirsiniz. Peki yosun maskesinin nelere iyi geldiğini biliyor muyuz? Şimdi size bildiğim tüm faydalarını anlatacağım. :)

Öncelikle deniz yosunu içeriği bakımından kesinlikle kara yosunundan daha faydalıdır. Hücre yapılandırıcı özelliği ile hücreleri besleyerek yenilenmesine yardımcı olur. İçerdiği mineraller ile cildin bir çok ihtiyacına cevap verir. Uygulanan maskeler, genelde gece saatlerinde yapılması daha hızlı sonuç alınmasını sağlar.

Anti-aging özelliği vardır. İçerdiği E vitamini sayesinde cildin nem dengesini düzenler ve ilerleyen yaşlarda sarkma oluşumunu engeller. Aynı zamanda ergenlik dönemi kullanımında ciltteki sebumu dengelediği için aktif sivilce oluşumunun önüne geçer.

Çatlak ve selülit tedavilerinde harika sonuçlar elde ediliyor.

Her yaş grubuna uygundur.

Uygulama Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

- Maskeyi uygulamadan önce muhakkak cildinizin temizlenmiş olması gerekir.

- Yosun maskesinin hızlı kuruma özelliği olduğu için maskeyi cilt temizliğinden sonra hazırlamanız daha sağlıklı olur. Aksi halde maskeyi uygulamanız pek mümkün olmayacaktır.

- Maskeyi aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle uyguladığınızda sıkılaştırıcı masaj etkisi yaratacaktır.

- Maskeyi uygulamadan önce peeling yapılması maskenin etkisini arttırır

- Göz ve dudak çevresi ince yapıya sahip olduğu için uygulanması sakıncalıdır.

- Artan maskeyi boyun ve ellerinizin üzerine uygulayabilirsiniz.

Yosun Maskesi Tarifi

- 1 Yemek kaşığı toz yosun

- 1 Tatlı kaşığı bal

- 1 Tatlı kaşığı aloe vera jeli

- Yoğunlaştıracak kadar su

Cildinizde kuruluk hissetmeye başladığınız anda, ılık su ile dairesel hareketlerle hafifçe ovarak yıkayınız.

Önemli: Cilt tiplerine göre çok yağlı bir cilde sahipseniz haftada bir, aşırı kuru bir cildiniz varsa 15 günde bir, karma bir cilt tipine sahipseniz 10 günde bir uygulayabilirsiniz.

Yazının devamı...

Bira Mayası Maskesi

Her cilt tipine uygun Bira Mayası Maskesi ile sizleri tanıştırayım :)

Aslında problemli ciltlerin özellikle akneye meyilli ve egzamalı ciltlerin bile rahatlıkla kullanabileceği harika bir maske.

İçerisinde beta glukan ve enzimler ile cilt üzerindeki alkali yapıyı destekler, 5.5 pH seviyesini dengeler. Ciltteki sivilceye neden olan bakterileri yok edip, cildi bebek gibi yapar.

Malzemeler:
- 20 gr toz bira mayası
- 60 ml ılık süt

Toz bira mayasını ılık süt ile karışırıp macun kıvamına getirin ve cildinize uygulayın ve 5-6 dakika bekletin. Hatta, sabırlı davranıp 20 dakika kadar bekletirseniz, etkisi çok daha güzel olacaktır. Cildin, sebum dediğimiz, koruyucu bir tabakası var ve bira mayası ile birleştiğinde; içlerindeki faydalı maddeler birbirleri ile kaynaşır ve etkileşime girerek çılgın bir şeye dönüşür. Bu nedenle, biraz daha uzun tutmanızda hiçbir sakınca yok.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra çok sulu bir kıvam elde ederseniz, biraz daha bira mayası ekleyebilirsiniz; çünkü, maskenin kıvamının çok sulu olmaması gerekiyor. Karışımı, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. İçinde, tortu kalmaması önemli.

Karışımı bir fırça yardımıyla yüzünüze sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi, cildinizin problemine göre haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Cilt probleminiz yoksa bile; cildi pürüzsüzleştirmek, gözenekleri sıkılaştırmak, akne lekelerinin görünümünü azaltmak ve aktif akneleri söndürmek için kullanabilirsiniz. Bu maske, her cilt tipinin kullanımına uygundur; kolay kızaran hassas bir cildiniz varsa, uygulamadan önce küçük bir bölge üzerinde denemenizi öneririm. Herhangi bir tahriş olmadığını anladıktan sonra devam edebilirsiniz.

Diğer özellikleri:
- Cildi pürüzsüzleştirir.
- Gözenekleri sıkılaştırır.
- Akne lekelerinin görünümünü azaltır.
- Aktif akneleri kurutur.

Yazının devamı...

Kalıcı Makyaj Kimlere Yapılmaz?

Güzellik, bakım, maskeler artık hayatımızın olmazsa olmazları... Günümüzde artık bakımsız kimse görmüyoruz. Ve bu muhteşem bir şey kesinlikle! Kadın erkek gözetmeksizin herkes bakımını yapıyor... Bütçesi olanlar güzellik merkezlerine ya da kliniklere daha düşük bütçeye sahip olanlarda evlerinde doğal ev yapımı ya da hazır satılan evde kullanılmaya uygun ürünlerle bakımlarını yapıyorlar. Bir de kendimizin uygulayamadığı ama şu an en yaygın olan güzellik alanı da kesinlikle kalıcı makyaj.

Ne var ki burada malesef sektör biraz merdiven altına düşmüş durumda. Bu işin kesinlikle eğitim alan ve en en önemlisi hijyen kurallarına dikkat eden uzmanlar tarafından yapılmasını doğru buluyorum. Şimdilerde en çok rastladığım şey kuaförlerde, YouTube'dan izleyerek öğrenmiş ve -''Yaa ben bu işi yaparım çocuk oyuncağı'' diyen insanlar ve müşteri toplama amaçlı çok cüzi rakamlara bu uygulamaların yapılması.

Öncelikle bu uygulamalar deri altına yapıldığı için hijyenik ortamlarda yapılması gerekiyor. Fakat kuaför ve bu tarz yerlerde yapılan keratin bakımı, saç spreyleri gibi bir çok kimyasal olduğundan dolayı ayrı bir oda / bölmede yapılması gerekiyor.

Lütfen ama lütfen sertifikasını, daha önce yapmış olduğu işlemlere, (Allahtan burada instagram devreye giriyor) kullanılan boyayı (organik olup olmadığı) ve tek kullanımlık iğneleri sorun.

Kalıcı Makyaj Kimlere Yapılmaz?

18 Yaşının altında olanlara,
Tip 1 Diyabetik şeker hastaların,
Deri hastalığı olanlara,
Kılcal damarlar, uygulama yapılacak bölgeye yakın olanlara,
Kanser hastasına,
Kalp pili kullananlara,
Hamile ve emziren annelere,
1 Gece önceden alkol tüketmiş olanlara

Nedir, ne değildir? Dövme ile arasındaki fark nedir?

Kalıcı makyaj aslında bir micropigmentasyon uygulamasıdır.
Kişiye özel tek kullanımlık iğneler ve mineral pigmentler ile deri altına empoze edilir.
Dövme ile karıştırmak yanlış olur çünkü dövme derinin hypodermis tabakasına, kalıcı makyaj ise bazal membran'a yapılır.
Dövme ile aralarındaki en büyük fark; kalıcı makyajın cildimizde kalma süresi, yapılma tekniği ve boyalardır.
Kullanılan boyalar bitkisel olduğu için zamanla deriden silinerek kaybolur.
Kalıcı makyajın kesinlikle yan etkisi yoktur. Yalnız yukarıda
Kalıcı makyaj yapıldığı bölgeye göre acı hissi değişmektedir. Bu sebeple bölgeye anestezi kremi kullanılır.
Uygulama yapılan bölgeye, cilt yapısına ve işleme göre kalıcılık süresi değişmektedir. Bu sebeple 1 ay sonra rötuşa gidilmelidir.

Yazının devamı...

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.