SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer? Normal Tencerede Kaç Saatte Kaynar?

En dayanıklı ve aynı zamanda en lezzetli sebzeler arasında yer alan mısır, semt pazarlarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında gelir. Tabii lezzetli ve sağlıklı şekilde tükete bilmek için mutlaka mısırın pişirme süresini iyi bilmek gerekir. Peki, mısır düdüklüde kaç dakikada pişer? Normal tencerede kaç saatte kaynar? İşte detaylar.

|

 Mısır hem düdüklüde hem de normal tencerede pişirilebilir. Ancak süre konusunda değişkenlik gösterir. Çünkü düdüklü tencere ile beraber normal tencerede özellikleri farklılık yarattığı için, değişik süreler içerisinde pişirme derecesine sahiptir.

 Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

 Genel olarak mısır düdüklüde pişirildiği zaman ortalama 25 dakika içerisinde pişmektedir. Tabii bu durum aynı zamanda düdüklü tencerenin özelliklerine ve kademesine bağlı olarak da farklılık gösterebilir. Genel olarak ise 20 dakika ile 30 dakika arasında haşlandığını söylemek mümkün. Özellikle günümüzde 2 veya 3 kademeli klipsli düdüklü tencereler bulunuyor. Bu düdüklü tencerelerde mısır çok daha kolay, lezzetli ve daha hızlı bir şekilde pişmektedir. Fakat genel olarak bu sürelere sadık kalmak suretiyle süt mısır pişirmek mümkün.

 Mısır Normal Tencerede Kaç Saatte Kaynar?

 Günümüzde mısır artık genel olarak düdüklü tencerede pişmektedir. Zira sağladığı özellikler ile beraber en fazla 30 dakika içerisinde mısır haşlanır ve pişer. Fakat yine de normal tencere içerisinde pişirmek isteniyorsa o zaman birkaç saati göze almak gerekir. Çünkü bir mısır normal bir tencere içerisinde yaklaşık 3 veya 4 saat içerisinde pişer. Bu durum aynı zamanda mısırın cinsi ve sayısına bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Yine de normal tencere içerisinde en fazla 4 saat içerisinde süt mısır haşlanır.

 Süt Mısır Nasıl Seçilir?

 Vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan süt mısır özellikle düdüklü tencerede pişirmek suretiyle harika bir sunum sağlar. Tabii sağlıklı ve lezzetli bir mısır keyfi edebilmek için mutlaka doğru seçim yapmak gerekmektedir.

 Özellikle kapalı mısır mutlaka alınmamalıdır. Eğer dış kısmı var ise açmak suretiyle içine bakmak gerekir. Taneleri açık sarı ve aynı zamanda orta sertlikte olmalıdır. Bu doğrultuda mısırı sıkmak suretiyle yumuşak ve hassas olması doğru seçimdir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.