SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mitral Kapak Prolapsusu Nedir, Neden Olur? Mitral Kapak Prolapsusu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mitral kapak prolapsusu sıklıkla karşılaşılan kalp hastalıkları arasında yer almaktadır. Mitral kapak prolapsusu kalp kapakçıkları ile ilgili olan hastalıklardandır. Mitral kapak prolapsusu teşhisi konan hastalarda bu hastalıklarının araştırmasını yapmaktadırlar. Mitral kapak prolapsusu nedeneri sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki Mitral kapak prolapsusu nedir? Mitral kapak prolapsusu neden olur? Mitral kapak prolapsusu tedavisi nedir? İşte Mitral kapak prolapsusu ile ilgili tüm detaylar.   Mitral kapak prolapsusu tedavisi mümkün olan bir kalp kapakçığı hastalığıdır. Mitral kapak prolapsusu birçok hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bazı bağ doku hastalıklarının bir sonucu olarak da Mitral kapak prolapsusu gelişebilir.  

|

 

Mitral Kapak Prolapsusu Nedir?

 

 Mitral kapak prolapsusu kısaca MVP olarak da adlandırılır. Mitral kapak prolapsusu bazı sendrom hastalıklarının sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Mitral kapak prolapsusu toplumda özellikle 20 ila 40 yaş arasında daha sık görülmektedir. Mitral kapak prolapsusu kalp kapakçıklarının bombeleşmesi denilmektedir. Mitral kapak prolapsusunda hem bombeleşme hem de kalp kapakçıkların da kubbeleşmeler görülebilir.

 

 Mitral Kapak Prolapsusu Neden Olur?

 

 1) Marfan Sendromu

 Marfan sendromu bir bağ dokusu hastalığıdır. Marfan sendromunda vücudun iskelet sistemi başta olmak üzere kalp sağlığı da etkilenmektedir. Marfan sendoromu sonucunda Mitral kapak prolapsusu gelişmektedir. Hastaların çoğunda Mitral kapak prolapsusu vardır. 

 

 2) Genetik

 Hastaların çoğunda ailesel bir geçiş öyküsü söz konusudur. Mitral kapak prolapsusu olan kişilerde aile öyküsü dinlenir. Bu şekilde genetik faktörler sonucunda Mitral kapak prolapsusu gelişmektedir. 

 

 3) Bağ Dokusu Hastalıkları

 Bir diğer neden ise bağ dokusu hastalıklarıdır. Bağ dokusu hastalıklarında kalp kapakçığı etkilenmektedir. Bu şekilde Mitral kapak prolapsusu gibi kalp kapakçığı hastalıkları ortaya çıkar. 

 

 Mitral Kapak Prolapsusu Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

 Mitral kapak prolapsusu çok önemli bir kalp hastalığı değildir. Çoğu zaman hastalık bir tedavi gerektirmez. Bazı durumlarda ise Mitral kapak prolapsusu tedavisi mutlaka yapılmalıdır. Bu kişilerde kalp kapakçığı değişimi yapılmaktadır. Mitral kapak prolapsusu tedavisi için tedavi yöntemleri arasında cerrahi tedavi yöntemi gelmektedir. Kardiyologlar tarafından yapılan ameliyat ile birlikte hastanın kalp kapakçıkları değişmektedir. Bu şekilde hasta yapay kalp kapakçıklarına sahip olmaktadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.