SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Müren Balığı (Akdeniz Müreni) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Dünya çapında en çok canlı çeşitliliği denizlerde bulunmaktadır. Bu doğrultuda pek çok balık çeşidi de merak edilir. Merak edilen bu balıklar içerisinde Akdeniz müreni öne çıkmaktadır. Peki, Müren balığı (akdeniz müreni) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte bu konu hakkında genel bilgiler.

|

 Dünyanın çok önemli bir bölümü sularla çevrilidir. Hatta çok az bir kısmında kara olduğunu söylemek gerekir. Doğal olarak pek çok farklı canlı çeşidi denizlerde yaşamaktadır. Bunlar arasında ilgi çeken canlılar içerisinde müren balığı gelmektedir.

Müren Balığı (Akdeniz Müreni) Nedir?

Müren balığı aynı zamanda Akdeniz müren'i olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda kemikli balık olarak da ifade edilmektedir. Doğu Atlantik ve Akdeniz gibi bölgelerin derin kısımlarında yaşayan canlılar arasında gelmektedir. Ayrıca denizde bir yılan görüntüsü veren canlı olarak da öne çıkmaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Doğu Atlantik ya da Akdeniz Bölgesi'nde yaşayan müren balığı, koruma altındaki canlılar içerisinde gelmektedir. Daha çok kayalık kıyılarda yaşadığını söylemek gerekmektedir. Kış ayları geldiği zaman ise genelde derinlere iner. Pulsuz, parlak ve çok benekli, esmerimsi bir görüntüye sahiptir. Sırt yüzgeci ise başından kuyruk bölümüne kadar uzanmaktadır. Boyları yaklaşık olarak 1,5 ila 3 metre arasında değişkenlik göstermektedir. Görüntü açısından da keskin dişleri ile korkutucu bir etki yaratmaktadır. Pulları üzerinde birçok değişik renk olduğunu da ifade etmek gerekmektedir. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.