SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Neptün’ün marifetleri

Neptün’ün marifetleri

|


Ekinoks / HAKAN KIRKOĞLU

       Önümüzdeki iki gün içinde Neptün’ün etkilerini çok daha fazla görebiliriz. Aslan burcundaki Güneş’in Neptün’ün karşısına geçmesi ve Jüpiter - Neptün açısı aynı anda gerçekleşirken, bu ele avuca gelmez gezegenin astrolojik sembolizmini dünya olaylarında görmek mümkün. Bu arada Jüpiter - Neptün açılarının Türkiye açısından da ilginç zamanlara denk geldiğini biliyoruz. Neptün son derece belirsiz ve kollektif etkileri üstünde toplayan bir güç olarak kendini farklı şekillerde ortaya koyabilir. Bu örneğin gerçeklerden ve maddi değerlerden daha ötede, olayları ruhsal yönleri ile ele alabileceğimiz motivasyonlar ve ekonomide yatırımcıların çok daha fazla spekülasyon yaptıkları bir zaman dilimi olarak görülüyor. Jüpiter-Neptün açısı altında idealist yaklaşımlar, dinsel temalı konular ve tüm yaratıcı çalışmalar dünyada ön plana gelecek.
       Bugün sabah saatlerinde Ay-Mars yarım kare açısı ivedi biçimde çözülmesi gereken konuları çağrıştırmakta, ama ani verilen kararlar pek de sağlıklı olmayabilir. Öğle saatlerinde yukarıda sözünü ettiğimiz Jüpiter-Neptün enerjisi hakim olacak. Ay-Venüs altmış derecesi altında parasal konularda da verimli değişiklikler yapabiliriz. Ay-Uranüs üçgeni de günün geç saatlerine yaratıcı, ilham ve heyecan veren olasılıklar eklemekte. Kısaca bugün Neptün’ün yaratıcı marifetleri ve Venüs’ün uzlaştırıcı titreşimi altındayız.

       OKURLARA YANITLAR
       Vitruvius
       Haritanızda Güneş, Yengeç’te Satürn’le birleşiyor, Ay, Yay’da haritanızın tepesinde konumlanmış ve Kova yükseliyor. Güneş/Satürn birleşimi Jupiter ve Uranüs’le T-kare gibi kişiyi harekete geçirici bir açı kalıbı yapıyor. Bu durumda her ne kadar otoriteye önem verseniz de huzursuz ve değişiklik arayan ögeler de yaratıcılığınıza önemli katkı da bulunuyor. İlk etapta tek başınıza çalışmanız pek kolay olmasa da uzun vadede kendi yönünüzde ilerlemek isteyeceksiniz. Çünkü Ay, duygusal açıdan risk alabilen özellikler gösteriyor ve Ay haritanızda 6. evin, yani iş ortamını anlatan bölümün yöneticisi. Haritanızda güven arayan faktörler de var. O yüzden daha yolun başında birisi olarak deneyimlerinizi arttırmaya bakmalısınız. Size hem duygusal özgürlük, hem de belirli bir kararlılık sağlayabilecek ortamlarda çalışabilirsiniz. Haritanızda Akrep’te sadece Ay’ın Kuzey ucu var, ama astrolojide spesifik bir kişinin verileri söz konusu olmadan şu burçla anlaşır demek son derece yanlış ve yüzeysel bir yaklaşım olur. Şu sıralarda 4. evinizden geçen Jüpiter hem ev hayatınıza, hem de iş yaşamına hızlı değişiklikler getiriyor. 2001-2002 geçişi, sizi geliştirecek potansiyellerle dolu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.