SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Nişantaşı Fenix Mağaza Açılış

Muge New York Markasının kurucusu Müge Çizgenakat, bu yaz Çesme Alaçatı'da açtığı ve Fenix adını verdiği yeni konsept butiği İstanbul’a, Nişantaşı’na da taşıdı. Yedi senedir Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan ve bugüne kadar Muge New York markasının adını taşıyan mağaza, artık Fenix olarak müşterilere çok daha geniş bir yelpazede takı ve aksesuar seçeneği sunuyor.

|

2000 yılından beri takı tasarımcısı olan ve Amerika’daki bankacılık kariyerini bırakarak bu alana geçen Müge Çizgenakat, ilk tasarımlarını Muge New York markası altında New York’da gerçekleştirdi. 2004 senesinde varlığını Türkiye’ye taşıyan marka, kendini geliştirmeye ve yenilemeye hep önem verdi. Takı tasarımcısı kimliği Türkiye’de yaygın görülen “tasarımcı” modelinden zaman içinde farklılaşan Müge; işe bir finansçı olarak da bakmaya başladı. 2012 senesi başında da sektorde gordugu mevcut gereksinimlere cevap vermeyi amaçlayan bir iş modeli tasarladi. Adını Fenix koydugu bu model ile Turk tasarımcılarını ayni cati altinda birleştirmeyi ve ürünlerini daha fazla insana ulaştirmayi hedef edindi. Muge Cizgenakat, bu modelin yalnız Türkiye’de değil, dünya üzerinde mevcut ağda nereye ve nasıl konumlanacağını da öngören iş planları hazırladı.

Fenix (Pheonix), yüksek yaşam gücüne sahip olan ve kendi küllerinden yeniden ve yeniden doğabilen bir mitolojik ateş kuşudur. Bu gücü ve enerjiyi taşıyan ismin altında ilk adım, 2012 yaz sezonu başında Alaçatı’da mağaza açılarak atıldı. 6 tasarımcıyı çatısı altına toplayan Fenix mağazası, Mayıs-Ekim 2012 döneminde tam anlamıyla bir başarı sergiledi. Bu başarının takibinde gelen talepler sonucunda Fenix İstanbul ayağı planlandı. 2005 yılından bu yana sadece Müge New York markasının satıldığı Abdi İpekçi Caddesinde bulunan mağaza, bu hedef doğrultusunda Fenix olarak konumlandırıldı.

Herbiri değerli ve birbirini tamamlayan Türk tasarım takı ve aksesuar markaların biraraya geldiği butikte, başta Muge New York olmak üzere fy-shan Glass Studio, Lope Jewellery, Tohum ve Alosh gibi markalar yeralıyor. Önümüzdeki aylarda marka çeşitiliğinin daha da artacağını bildiren Müge, Fenix şemsiyesi altındaki markaların dünyada da tanıtımı için çalışmalara da başlandığını ekliyor.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.