SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Northwoods diyeti

Hızlı ve kalıcı kilo vermenin formülü Northwoods diyetinde mi?

|

Northwoods diyeti son dönemlerin en popüler diyetlerinden biri. Diyet sırasında kişinin istemediği ve sevmediği besinlerden tüketmesi ilkesine karşı gelen Northwoods diyeti kilo vermek isteyen kişiyi istemediği besinleri tüketmek zorunda bırakmıyor.

Güncel hayatta yenen besinlerden yemeye izin veren Northwoods diyetinin kısa sürede hızlı ancak kalıcı kilo vermenin formüllerini ortaya koyduğu söyleniyor.

Northwoods diyetinin en önemli özelliği diyetlerde yapılan klasik hataların yapılmaması ve öncelikli diyet kurallarının benimsenmesi.


Northwoods Diyeti Kanunları
“Kahvaltı öğününü kaçırmamak”
‘”Hiçbir öğünü ve ara öğünü kaçırmamak”
“Akşam 7’den sonra bir şey yememek ve akşam yemeğini keyifle yemek”

Northwoods diyetinin yaratıcısı Dr. David Bernlohr bu diyeti obezite ile savaştığı sırada kendisi için bulmuş.
Yemeyi çok sevdiği besinleri bırakmak yerine yediklerini az yemeyi, posiyon küçültmeyi ilke edinmiş bir diyet Northwood diyeti.
Bir porsiyonun dörtte biri kadar pizza, birkaç parça bitter çikolata ve hatta bazen alkolün bile serbest olduğu Northwood diyetinin ilgi görmesinin en büyük sebebi sevilen yemeklerden ayrı kalmak zorunda olmama fikri.

Northwood diyeti diyeti yapanlar tarafından Dünyanın En Kolay Yapılan ve Akılcı Diyeti olarak anılıyor.

Kilo verirken kiloyu korumaya da yönelik olan Northwoods diyetinde Dr.Bernlohr’un hazırladığı mönü haz almak ve lezzetten uzak kalmamayak konusuna odaklanılmış.

Beslenmenin sadece bedensel değil aynı zamanda ruhsal bir duyumu da gerektirdiğini savunan David Bernlohr, lezzetli, ağız tadına uygun besinler olmadan hiçbir diyetin başarılı ve uzun süreli olamayacağını belirtiyor.

Beslenme planını yaparken kalori sınırlayıcı bilimsel ilkelere de ağız tadının vazgeçilemez keyfine de eşit oranda yer veriyor.


Northwood diyeti yaparken bunları unutmayın!

  • Egzersizi sakın bırakmayın. Yürüyün! Yürümek kolay, ucuz ve sürdürülebilir bir egzersiz.
  • Güne kahvaltı ile başlayın.
  • Küçük porsiyonlara yönelin.
  • Lezzetli besinleri terk etmeyin.
  • Yerken zevk alın, haz alın.
  • Akşam öğünlerini erken açın, miktarını azaltın.
  • Sıradan, kolay, ucuz besinler planlayın.
  • Sevdiğiniz besinleri bırakmayın, azaltın.

Glisemik indeks değeri yüksek besinlerden (un, şeker) uzaklaşın.


Northwood diyetini bir tür beslenme planı gibi görmek gerekiyor. Her şeyin serbest olmadığını, yüksek glisemik indeksli besinleri sınırlamak gerektiğini, alkol, bitter çikolata gibi besinlerin normalde tüketildiği gibi tüketilmemesi gerektiğini aklınızda tutmamız gerekiyor. Sabah öğünlerinde karbonhidrat, öğlenleri protein ve yağ ağırlıklı beslenmeyi unutmamalıyız.

Northwood diyetini standart beslenme planı olarak benimseyerek kilolarından kutrulmuş ve verdiği kiloları geri almadan sağlıklı yaşantısına devam etmiş yüzbinlerce kişi mevcut.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.