SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Ve Hangi Bölüme Gidilir?

Omuz, insan vücudundaki en hareketli bölgelerden bir tanesidir. Burada bir problem oluşması kişilerin hareketlerinde ciddi kısıtlamalara neden olacaktır. Omuz Ağrısı Neden Olur? Omuz Ağrısı için hangi doktora gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Omuz ağrıları genelde kol kuvveti gerektiren işlerde çalışan kişilerde sıklıkla görülmektedir. Omuz ağrısı günümüzde en sık rastlanan problemlerden bir tanesidir. Omuz ağrılarına uygun tedavinin uygulanması ile bu ağrılardan kurtulmak mümkündür.

 Omuz Ağrıları Neden Olur?

 Omuz ağrılarının farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bu ağrıların geneli omuz eklemi ile alakalı değildir. Omuz ağrısı nedenleri;

Sinovit: Sinovyal zarın iltihaplanması neticesinde meydana gelmektedir. Bir yaralanma sonucunda ya da farklı bir durumun sonucunda meydana gelebilmektedir. 

Osteoartrit: Kıkırdak ile eklemlerin birleştiği bölgelerde pürüzsüz bir kemik doku bulunmaktadır. Bu kıkırdak dokunun zaman içerisinde aşınması ağrılara sebebiyet verebilmektedir. 

Omuz kapsülünün kalınlaşması durumu iltihaplı ve gergin olması halinde görülmektedir. Bu durumda omuz hareketleri zorlanır. 

İltihaplı Bursa; Bursa tüm vücutta bulunan eklemlerde yer alan içi sıvı dolu keselerin ismidir. Bu keseler kemik ile doku arasında yastık görevi görürler. Omuzların aşırı kullanılması bu kesenin şişmesine neden olabilmektedir.

Omuz Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Omuzdaki ağrılar sürekli değilse, bunun yanında kişiler ciddi bir yaralanma geçirmemişlerse o zaman doktora gitmelerine gerek yoktur. Evde uygulanan bir takım yöntemlerle de bu ağrıların giderilmesi mümkün olabilmektedir. Ağrının geçmediği durumlarda kişilerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne gitmeleri gerekmektedir.



© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.